Născut și crescut în sudul Londrei, XTM (Xavier Thompson-Martel) s-a implicat în muzică de la o vârstă fragedă. Venind dintr-o familie cu aplecare spre muzică, XTM (Xistence Through Music) a fost expus unei varietăți de genuri muzicale printre care se numără și funk-ul, muzica soul, reggae și dance.

Încă de la vârsta de 13 ani acesta a început să ia parte la workshop-uri de producție muzicală și să experimenteze Cubase și alte programe. Chiar dacă artistul este cunoscut în prezent pentru dragostea sa față de drum’n’bass , acesta a ascultat pe parcursul vieții diverse stiluri muzicale, fiind inspirat de artiști precum Fatboy Slim, George Clinton, Nirvana, Wu Tang Clan și The Prodigy.

https://soundcloud.com/future-funk-music/xtm-time

Alături de mulți alți oameni, XTM s-a îndrăgostit de sunetul UK garage la începutul anilor 2000. Aceasta a fost scena care l-a inspirat prin beaturile mai grele de bas, gusturile sale trecând repede de la UK garage la jungle și apoi la dnb-ul modern. Momentul de cotitură a sosit în viața lui XTM în 2004 atunci când acesta a hotărât să își schimbe cursurile de la universitate, renunțând la cele de artă și design grafic în favoarea unui curs de tehnologie muzicală, absolvind în anul 2006.

Ascultând muzica produsă de Calyx, Noisia, Ed Rush & Optical, Spor, Break și Phace, XTM a devenit dependent de sunetul neuro și a început să ia parte la evenimentele Renegade Hardware, continuând să participe și în ziua de astăzi. Între 2004 și 2007 artistul a studiat din greu, îmbogățindu-și cultura muzicală și, în același timp, s-a axat pe propria producție.

https://soundcloud.com/future-funk-music/xtm-split-ends

În 2007 acesta a început să trimită demo-uri și a primit feedback-uri pozitive. Succesul a venit odată cu releaseurile la Ammunition Recordings și Freak Recordings, lansând piese precum “Yellow Signs” și “Remember”. Cu ajutorul susținerii artiștilor consacrați de neurofunk, nu a durat mult până când artistul a mixat live în cadrul BBC Radio 1XTRA. XTM ne uimește de curând cu “Time EP”, semnat Future Funk Music. Urmăriți-l îndeaproape pentru a vedea ce urmează!

XTM

FACEBOOK

Comentarii