Florin Unguraș aka Ufo este unul dintre cei mai importanți și influenți oameni din spectrul muzicii electronice din România.

Povestea lui Ufo a început în anul 1995 în cadrul postului de radio Alternativa Vest, unde realiza 2 emisiuni – ”Alternativa Vest 887” (dedicată muzicii electronice, alternative și indie) și ”Hard Rock Cafe” (mai mult rock). Mai târziu, în 1998, alături de Waka X de la MaBento s-a alăturat Radio Analog Timișoara, astfel apare și prima emisiune de muzică electronicp din Timișoara – ”Indigo Club”.

Totodată, Ufo a contribuit la realizarea primelor petreceri din Timișoara în perioada 1995-1996, cum ar fi petrecerile legendare din Depozit” (Warehouse) – o serie de party-uri (poate cele mai underground din țară), unde responsabil cu muzica era, bineînțeles, Ufo, alături de Dudu, Future Groove, A.lie.ns și Urban Experience.

Astfel, după succesul acestor petreceri, în 1998 apare TMBase, care a devenit cel mai mare festival de muzică electronică din România. Mai exact, prin 98, festivalul a început cu 500 de oameni la sala Lira din Timișoara cu artiști precum Roli Breaker, Future Groove, Reloop, NSK, Șuie Paparude, Urban Experience și Xplore, urmând ca la ultimele ediții sa se ajunga la 7000 de participanți. Festivalul lansa anual câte o compilație aniversară, pe care semnau artișii de la edițiile precedente.

Deși TMBase nu a mai fost organizat, cu siguranță, a ramas un punct de reper important pentru scena din România și va rămâne în istorie. Și totuși, în 2015, Ufo a declarat că: ”Nu exclud însă în totalitate posibilitatea ca în viitor să existe un context favorabil revenirii unui proiect TMBase de tip eveniment.”

Ufo a fost implicat și în alte proiecte muzicale, precum Brigada Artistică Urbană, Toxica și MFDN, Ufo & Ummo.

De mai multe info despre TMBase, vă puteți bucura de aici: http://www.tmbase.ro/splash.php, iar un interviu nice cu Ufo din 2017, găsiți la noi pe site: https://www.drumandbass.ro/de-vorba-cu-ufo/ .

Comentarii