După multe informații căutate, aftermovie-uri vizionate și păreri adunate de pe diferite site-uri sociale, dar și din proprie experiență am reușit să adun cele mai interesante lucruri despre cele mai mari festivaluri drum&bass. Așadar, am creat și un top, care este pur și simplu subiectiv:

1.LET IT ROLL-Republica Cehă

Îl voi pune pe locul 1 deoarece anul acesta am avut ocazia să văd cu ochii mei ce se întâmplă acolo și din punctul meu de vedere, Let It Roll adună tot ce e mai bun din drum&bass. De asemenea, a obitnut de atâtea ori titlul de Best Festival. În 2017 are loc a10-a ediție a festivalului și abia aștept să mă reîntorc. De-a lungul timpului acest festival a găzduit artiști precum Noisia, DJ Marky, Chase & Status, Andy C, Camo & Krooked, High Contrast și tot așa până la un număr de 250 artiști în fiecare an.

2. RAMPAGE-Belgia

Plin de drum&bass și la Rampage. Festivalul adună în fiecare an aproximativ 20k de oameni și a ajuns să fie unul dintre cele mai faimoase festivaluri din Europa. Rampage organizează de mai mult de 10 ani petreceri pe tot continentul, în afara festivalului.

3. NU FORMS-Austria

De câteva zile, Nu Forms îmi tot captează atenția și pare un new comer atrăgător. Au anunțat deja 50% din artiști și deja e șocant: Annix, Black Sun Empire, DJ Guv, Goldie, Phace, Mefjus și mulți, mulți alții. Trageți o privire aici: http://www.nuforms.at/artists/

4. INNOVATION IN THE SUN-Olanda & Spania

Am aflat de curând de Innovation In The Sun, am tras o privire pe line-up-uri și mi-a plăcut foarte tare că am găsit artiști jungle, jump-up, neurofunk sau liquid. Dar ei se bazează foarte mult pe jump-up aici. Găzduiește 2 ediții pe an, un indoor și un outdoor. Pare un festival foarte tare și l-am pus pe listă pentru anul viitor. Acum mă rog doar să ajung și aici.

5. OUTLOOK-Croația

Deja se știe că orice iubitor de bass e prezent la Outlook. Ce se întâmplă la Outlook e pur și simplu de poveste, mai ales datorită locatiei superbe. Au mai multe scene cu mai multe stiluri muzicale, ceea ce e de apreciat. Deja se știe că este unul dintre cele mai iubite festivaluri sau poate pentru unele persoane cel mai iubit. În niciun caz, Outlook trebuie văzut pentru cultura oricărui fan drum&bass pentru că în fiecare an aduce legende pe scene.

6. HOSPITALITY IN THE PARK-Marea Britanie

Și Hospitality In The Park este unul dintre cele mai mari și cunoscute festivaluri din lume. După cum spune și numele, este organizat de Hospital Records și brandul lor de evenimente, Hospitality. Este primul festival din UK outdoor dedicat doar drum&bass-ului.

7. SUN AND BASS-Sardinia

Drum&bass pe insulă. Evident că sună bine. Sun And Bass este un alt festival foarte apreciat, mai ales în ultimul timp. Are 14 ani și fiecare ediție are o durată de o săptămână.

8. BOOMTOWN-Marea Britanie

Se spune că BoomTown este unul dintre cele mai creative festivaluri din lume. M-am uitat la mai multe filmulețe de la festival și în fiecare an creează pur și simplu o atmosferă wow, în care, cu siguranță, oricine se simte în largul lui. Nu e full drum&bass, dar pe asta se bazează cel mai mult.

9. DIMENSIONS-Croația

Dimensions a luat deja titlul de “soră mai mică a festivalului Outlook”. Are loc tot în Pula, Croația. Ceea ce m-a impresionat la acest festival e faptul că promovează destul de mult și artiștii underground, ceea ce se întâmplă mai rar. Anul ăsta a avut artiști precum dBridge, Alix Perez, Om Unit, Calibre, Fracture sau Sam Binga.

10. DOUR-Belgia

Nici Dour nu este un festival full of drum&bass, însă își alege cu atenție artiștii din această scenă și îi aduce pe cei mai apreciați, anul acesta sunt deja bifați Bad Company, Spor, Audio b2b Gridlok, State Of Mind, Ivy Lab, High Contrast, Mefjus și Phace. Sună bine.

Comentarii