Fie că înființezi una ca să produci ceva nou sau doar ca să lansezi propriile producții, casele de producție noi sunt o condiție esențială a muzicii electronice și este vitală progresului acesteia. Este oportunitatea producătorilor mai puțin cunoscuți să lanseze materiale noi, să capteze atenție și să împărtășească lumii creativitatea lor. Așa a fost întotdeauna și așa va fi.

Din ceea ce am văzut pe parcursul anului trecut, cei mai consacrați artiști devin proprietari ai caselor de producție. Studenții au devenit profesori, sădind semințele pentru următoarea generație. Iată 10 dintre cele mai bune case de producție care au făcut 2016 un an memorabil.

1985 Music

Copilul lui Alix Perez este unul care arată și sună foarte bine! 1985 se concentrează pe muzică care este, în chintesență, Perez: gândire de ansamblu, distructiv, dar în același timp minunat și întotdeauna la obiect. Cu 3 lansări ale custodelui și o colaborare cu Skeptical, 1985 este un proiect oportun cu ochii ațintiți pe viitor. Cu Perez la cârmă, cine știe unde se poate ajunge? S-ar putea să avem nevoie de un DeLorean să facem față….

Crucial Recordings

https://soundcloud.com/crucialrecsuk/samba-malignant-ep-crucial009

Nu putem nega că a fost anul lui Crucial Recordings în materie de old-school. Această etichetă își are încastrat numele în industria dubstep și a dărâmat-o anul acesta cu Sleeper, Oxossi, Eva808, Moondstones și Samba, toți luând parte la release-uri, fiecare fiind la fel de nebuni ca celălalt. Mânuită de Sleeper, această casă de producție își știe direcția și este loială unui sunet care a dovedit ce poate de nenumărate ori, iar release-urile din acest an sunt dovada pură a acestuia.

Get Hype

Cu piese ridicol de tari precum Rocket Guns Blazin și Transmission, The Prototypes au atacat acest an într-un mod brutal de frumos. Făcând lucrurile în felul lor cu echipa proprie, Get Hype reprezintă atitudinea, energia și atenția lor la detalii. Este limpede că acest trust nu este în zadar nici pentru producțiile lor. Get Hype arată deja semne clare de a fi un label de încredere pentru talentații următoarei generații. Abia așteptăm să vedem ce ne-au pregătit pentru 2017.

Hybrid Music

Hotărâți să lanseze doar materiale sub tutela Hybrid Minds, aceștia au lansat doar 3 producții uluitoare anul trecut. The Touch, Skeletons și Phoenix EP sunt cele trei producții, toate având o gamă de voci liniștitoare și stiluri liquid cu care acești băieți au devenit sinonimi. Un an în forță pentru Hybrid Minds și muzica lor și știm că, atunci când deja discografia arată atât de bine, ne așteaptă lucruri mărețe de acum înainte!

Ish Chat

Label-ul nou nouț al lui SpectraSoul, care împarte numele LP-ului lor din 2012, Delay No More, a fost lansat anul acesta și a fost deja martorul a două EP-uri ale duo-ului mortal. Și se pare că este un al treilea în lucru pentru 2017, ceea ce ridică casei de producție și mai sus! Proiectul a fost lansat pentru a le prezenta stilul unic și variat și putem fi siguri că-și face treaba! Ambele release-uri, Stock Sounds EP și Only You EP sunt o explozie a vibe-ului plin de suflet al lui Spectra, totodată scufundându-se în brutalitate pe alocuri.

Methlab

 

Luând lucrurile în forma lor simplă, Methlab a dominat 2016. Agenția a lansat propria linie vestimentară sub marca BNKR la sfârșitul anului trecut și dacă au avut succes din prima, în 2017 vor face o călătorie interstelară! Două EP-uri ale lui Allied și War la începutul anului au fost două episoade excepționale ale label-ului.

A, da! Să nu uităm LP-ul masiv Audeka și Compilația de 9 piese Revanant cu artiștii Methlab. Doar nu au câștigat Best Newcomer Label la Premiile Drum&BassArena 2016 degeaba!

 

The North Quarter

https://soundcloud.com/thenorthquarter/lenzman-dont-let-go-feat-redeyes

Cu unele dintre cele mai mari nume din drum’n’bass lansând noi proiecte muzicale în acest an, este normal ca și cineva ca Lenzman să fie implicat. La fel ca în cazul labelurilor Is Cat și 1985, de la începuturile sale, The North Quarter a avut un singur release de la fondatorul lui. Totuși, planurile a numeroși artiști care doresc să se alăture labelului ne fac să credem că viitorul va fi luminos pentru imprint-ul lui Lenzman.
Mesajul transmis de The North Quarter este unul cu semnificații complexe: “muzică cu imperfecțiuni, născuta din suferință și durere, bucurie și râs; o celebrare umană”, după cum a comunicat Lenzman pe parcursul anului. Fiind ceva mai mult decât drum & bass, trackurile pline de suflet ale lui Lenzman vor furniza vibe-uri în momente mai dificile, așa că fiți cu ochi pe acest label.

 

Rua Sound

https://soundcloud.com/rua_sound/taiko-bang-thing-rua003-clips

 

 Am considerat că Rua Sound face parte din categoria noilor labeluri esențiale încă din luna februarie. EP-ul “Sully” a fost un semn promițător pentru labelul înființat în Galway, Irlanda și, finalul anului fiind aproape, suntem mândri să spunem ca echpa Rua Sound a mers înainte și nu s-a uitat în spate. Următorul release l-a văzut pe TMSV lansând un EP solo, în timp ce ultimul release este semnat Northerner Taiko. Așadar, observăm muncă serioasă depusă de crew-ul Rua Sound și urmează vești mari dacă se țin de treabă!

Weaponry

https://soundcloud.com/homemadeweapons/homemade-weapons-red-army-192

Unde ținem toate armele realizate în casă? Punem bazele unui label și le ținem acolo, bineînțeles! Homemade Weapons a lansat Weaponry în acest an pentru a prezenta propria marcă de artilerie 170. În afară de lansarea unui EP și a unui album semnat Samurai, cele două EP-uri semnate Weaponry au atras într-adevăr atenția. EP-ul solo “Mind Control” lansat în februarie alături de “Coliseum EP” realizat în colaborare cu Red Army a asigurat un an productiv pentru producătorul originar din Seattle. Se zvonește lansarea unui nou release la începutul lui 2017 așa că pregătiți-vă!

 

UVB-76 Music

https://soundcloud.com/uvb76music/rocka_sd-master

 

În ciuda lansării în 2015, UVB-76 a dus lucrurile la un nivel cu totul nou în 2016. Imprintul lui Ruffhouse și Gremliz este axat pe sunetele sumbre ale drum’n’bass-ului, acele aspecte potrivite pentru locurile industriale și sufletele cele mai întunecate. Adeseori situându-se la limita dintre d’n’b și techno, UVB-76 se poate lăuda cu un line-up de excepție: Overlook, Clarity, Mantra, Skitty, Gremlinz și Ruffhouse. Labelul funcționează în paralel cu Abstractions, o serie de petreceri ce au început în Bristol și Brighton.

 

Comentarii