The Qemists și-au început cariera inițial ca o trupă rock formată din baterist, basist și chitarist, unde au petrecut mult timp în turneele din Marea Britanie și Europa, dar erau și foarte dedicați muncii din studio. În acest timp, în formația rock, la sfârșitul anilor ’90, a dobândit un interes pentru drum&bass, iar unele din eforturile timpurii ale grupului au început să obțină și rezultate.

Timp de mulți ani, membrii trupei au fost diferiți în formația rock, iar acest conflict de interese a condus până la urmă la fuziunea celor două stiluri muzicale-rock și drum&bass, astfel rezultând sunetul trupei Qemists din format din Bruno Balanta – voce (MC), Oliver Simmons – voce, Liam Black – chitara, Dan Arnold – bass, synth programming & Leon Harris – tobe.

Debutul lor a fost pe Ninja Tune cu un remix al piesei celor de la Coldcut “Everything Is Under Control”, care a fost apreciat și prezentat pe scene de Zane Lowe, Coldcut și Pendulum.

Primul lor single, “Stompbox”, a apărut pe coloana sonoră a filmului “Jumper”. “Dem Na Like Me” și “Your Revolution” au fost prezente în filmul “3 Minute Gaps” (2011). “Stompbox” și “Tom Cat” au apărut în filmul de acțiune Blitz (2011).


În 2009, au deschis show-ul Enter Shikari la turneul lor mondial. În noiembrie 2015 au semnat la Amazing Record Co., planificând lansarea albumului Warrior Sound, al treilea album de studio. În lucrează tot cu Amazing Record Co., cu Beat Records pentru distribuțiile din Japonia și cu FiXT Music din America de Nord.

Cu originile trupei în muzică rock și fuziunea lor de rock și drum&bass, Qemists sunt adesea comparate cu trupe precum Pendulum sau The Prodigy.

Comentarii