După ce au cucerit scena în ultimii ani, Chris Garvey și Nick White aka The Prototypes, nu încetează să ne uimească și să “distrugă” dancefloor-urile din întreaga lume.

Debutul lor a fost în anul 2010 la Viper Recordings cu piesa “Evolution” de pe albumul “Summer Slammers”. În urma debutului lor, The Prototypes au lansat rapid primul single “Cascade” la Infrared Records. Un mare hit și la radio, dar și pe scenele lumii, “Cascade” a primit susținerea Radio 1 și a unor artiști precum: Zane Lowe, Annie Mac și Fabio & Grooverider. De asemenea, a fost și parte a primei compliații UKF “UKF Drum&Bass 2010”.

Cu sprijinul artiștilor Andy C, Roni Size, Matrix & Futurebound, Friction, J Majik & Wickaman, Pendulum și DJ Fresh, The Prototypes au devenit rapid unul dintre cele mai apreciate duo-uri pe scena drum&bass. În 2011, duo-ul a semnat cu Shogun Audio și au lansat EP-ul “Born To Rise”, urmat de single-ul mult așteptat în perioada respectivă “Pandora”/”Abyss”.

Sfârșitul anului 2012 aduce EP-ul “Suffocate”, iar piesa cu același nume a avut un succes incredibil, fiind probabil una dintre cele mai bune piese ale lor. Nu a trecut mult timp, iar după o luna revin cu hit-ul “Blackout” în colaborare cu MC ID care amintește “it’s time to tear the roof off”. Mai târziu au facut echipă cu Takura pentru a produce “Rage Within”, care a demonstrat capacitatea celor doi de a produce.

De asemenea, sunt și unele dintre cele mai aglomerate echipe pe partea de remix-uri. Au remixat piesele artștilor precum: Avicii, Ed Sheeran, Bingo Players, Hadouken, Modstep, Aluna George, Fleur, Friction sau Koven.

Trecând la următorul capitol din cariera lor, The Prototypes au semnat cu Viper Recordings în 2014 și au anunțat lansarea albumului “City Of Gold” din 2015. După succesul din 2014 datorită piesei “Pale Blue Dot”, care a fost și a doua cea mai vândută piesă pe Beatport. The Prototypes au adus și “Humanoid” și “Abyss VIP”, care au fost în Top 10 vânzări pe Beatport în 2014. De curând, cei doi au lansat fulger “Hypercube”. Suntem tare curioşi ce urmează!

THE PROTOTYPES

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | INSTAGRAMGOOGLE+

Comentarii