De Mark Caro aka Technical Itch am auzit pentru prima oară în 1991 atunci când mixa la diverse petreceri în Birmingham. Odată cu trecerea timpului Mark a devenit un profesionist, începând o colaborare cu Darren Beale aka Decoder, care l-a ajutat să se lanseze pe scena drum & bass-ului.

Chiar dacă release-urile sale nu întârziau să apară, acesta nu s-a mulțumit cu puțin, ajungând să își creeze propriul label “Tech(nical) Itch Recordings”. Toată munca britanicului a fost răsplătită în momentul în care Kenny Ken a difuzat câteva din pisele semnate Tech(nical) Itch Recordings la postul de radio Kiss FM.

Împreună cu Omni Trio, acesta a reușit să atragă atenția celor de la Moving Shadow (label înființat în 1990 de Rob Playford). Mutarea din Birmingham în Bristol a fost unul dintre momentele cheie ale carierei lui Mark, formându-și o echipă împreună cu chitaristul Darren Decoder.

În muzica lui Tech Itch a predominat întotdeauna o atmosferă apăsătoare, aceasta rămânând o caracteristică de bază pe tot parcursul demersului său artistic. Prima piesă oferită celor de la Moving Shadows a fost “Can’t You See”, urmată în același an de “The Dreamer” (Future Forces remix), ambele fiind realizate împreună cu Decoder. Având deja un număr de releaseuri semnate Moving Shadow Records, Mark începe să folosească numele Technical Itch pentru mai multe proiecte individuale: “The Virus” și “Stronghold”.

https://www.youtube.com/watch?v=1rtwZqYP1bg

Albumul său de debut, “Secret Methods Vol.1”, a fost sold out încă din prima săptămână, cariera sa începând să înflorească din ce în ce mai mult.

În 2001, Mark a înființat propriul său label, “Penetration Records” și a lansat piese cunoscute ca “Soldiers”, “The Rukus” și “The Green”. În 2008, acesta s-a mutat la Los Angeles și a început să colaboreze cu numeroși artiști, printre care producătorul Shok și vocalistul Douglas Mccarthy. Artistul a ajuns și în România în urmă cu aproape 10 ani, fiind headliner la unul din evenimentele Darke*st. Abia așteptăm să îl revedem!

TECHNICAL ITCH

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | GOOGLE+

Comentarii