TC este numele de scenă al lui Tom Casswell, producător de drum and bass și vocalist din Bristol, cunoscut pentru ‘’Where’s My Money’’, ‘’Tap Ho’’ și ‘’Get Down Low’’. Sunt puține nume în scena de drum and bass care reușesc să combine succesul comercial cu respectul oferit de underground așa cum o face TC.

Pasionat de muzică și inspirat de scena din Bristol, în special de zona unde a crescut, Tom s-a lăsat de școală și a început să producă. Primele release-uri le-a avut la faimosul label al lui Dilllinja, Valve Recordings, însă albumul său de debut, ‘’Evolution’’, lansat în 2007 la D-Style Recordings a fost cel care i-a adus notorietate. Arhicunoscutele piese ‘’Deep’’ feat. Mc Jakes, ‘’Jump’’, ‘’Rockstar’’, ‘’Where’s My Money’’ (remixat și de Caspa) de pe album i-au adus lui TC premiul ca nou producător și producătorul anului de la BBC Radio 1Xtra Drum & Bass Awards. De asemenea, piesele au intrat în National Dance Chart al Radio One și s-au bucurat de suport fără precedent din partea Pete Tong, Jo Whiley, MAH și Zane Lowe.

Timp de doi ani TC a mai lansat piese la diverse case de discuri și apoi luat o pauză până în 2011 când a revenit cu un super banger dnb, ‘’Tap Ho’’, o piesă dubstep ‘’Concrete’’ și una drumstep ‘’Burning Starlight’’.

Single-ul său din 2013, ‘’Get Down Low’’ a fost lansat la celebrul label al lui Skrillex, OWSLA, iar în 2014 Tom a semnat cu 3Beat pentru următorul său single, ‘’Everything for a Reason’’. Colabrarea sa cu Wilkinson, piesa ‘’Hit the Floor’’ a apărut în ianuarie 2015 la RAM Records. ‘’Show You Love’’ feat. Little Grace a apărut la 3Beat și a arătat și partea mai sensibilă a lui TC.

De-a lungul carierei TC a remixat piese semnate de Damian Marley & Nas, Tinie Tempah și Rihanna. În cailtate de vocalist, TC a cântat nu doar pentru multe din piesele sale, ci și pentru ‘’Plastic World’’ de pe albumul ‘’Hold Your Colour’’ a celor de la Pendulum, LP-ul de debut al Camo & Krooked, cel de-al doilea album al lui Sub Focus și mai apoi Culture Shock.

TC

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE

Comentarii