De la începuturile mărunte, atunci când își auzea vreo piesă pusă în club de un alt artist sau mixa prin București la party-uri organizate de Darke*st, până la a fi headliner la uriașul festival din UK Glastonbury, Sub Focus a cunoscut cu siguranță o ascensiune culminantă, reușind să devină în zilele noastre unul dintre cei mai proeminenți DJ și producător de drum and bass din lume. Cunoscut acum mulți ani ca un individ pasionat cu totul și cu totul de partea agresivă a drum and bassului, Nick Douwma reușește în prezent să-și integreze în seturi cam toate subgenurile muzicii electronice

Născut și crescut în Londra, Douwma a dat peste drum and bass, cum altfel, descoperind muzica jungle, în perioada liceului.  Pe atunci basist fiind într-o trupă de rock, acesta ascultă o piesă de-a lui General Levy și … restul este istorie. Pe lângă legendarul Levy, o altă trupă care l-a marcat pe Sub Focus au fost The Prodigy, aceștia având o influența masivă asupra tipului de muzică pe care a început, eventual, să o facă.

În anul 2003, Nick Douwma reușește să obțină un contract cu uriașul label Ram Records printr-o coincidența: un prieten de-al lui îi dă CD-ul lui Andy C iar acesta din urmă decide să îl contacteze imediat. La scurt timp după, Sub Focus se bucură de un succes enorm în rândul fanilor drum and bassului englezesc, reușind să se impună ca unul dintre cei mai importanți artiști din cadrul Ram Records. Cu piesa că “Airplane”, “X-ray” și remixuri ca “Smack My Bitch Up”, Sub Focus devine, până în 2007, unul dintre cei mai mari artiști de drum and bass din lume.

Primul său album este lansat abia în 2009, dar doar pentru că Douwma se încăpățânează să fie cât mai perfect. “Sub Focus” încorporează, pe lângă drum and bass, și dubstep, old school breakbeat, house și multe influențe din electro și rock. Așteptarea dă roade totuși, albumul fiind un hit. Piese ca “Could this be Real” și “Splash” încă răsuna și astăzi la cele mai tari concerte din lume.

Din 2009 până în prezent, Sub Focus s-a consolidat ca fiind o forță majoră în drum and bass, fiind în fiecare an cap de afiș la cele mai tari evenimente!

SUB FOCUS

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | MYSPACE

Comentarii