Jonathon Fogel aka Stray este un producător londonez care și-a făcut debutul în 2009 cu ‘’Timbre’’ la Critical Records. Devenit cunoscut pentru un sound simplu, dark și minimalist, Stray a continuat la scurt timp să lanseze piese destul de variate, însă unitare din punct de vedere al calității și soundului.

În 2011 Stray a lansat ‘’Break Your Legs’’, piesă ce scoate în evidență influențele juke, care se pot resimți și în câteva din release-urile sale viitoare. Deși este de relativ puțin timp în scenă, Stray s-a făcut remarcat datorită faptului că este unul din cei trei membri ai Ivy Lab, cel mai în vogă proiect drum and bass londonez al momentului. Împreună cu Sabre și Halogenix, ceilalți doi membri, Stray a reușit nu doar să își lase amprenta asupra producțiilor grupului, ci să contribuie la crearea unui brand. După succesul înregistrat de EP-ul ‘’Missing Persons’’ lansat în 2014 la Critical Music, au urmat serile londoneze ‘’20/20’’ și o serie de produse de promovare cu același nume.

Chiar dacă a înregistrat un succes neașteptat cu Ivy Lab, Stray continuă să lucreze solo, iar piesele sale de pe EP-urile ‘’Matchsticks’’ și ‘’Chatterbox’’, ambele la Exit Records, s-au bucurat de suportul celor care dau trendul în materie de muzică electronică: Annie Mac, Gilles Peterson, Toddla T, Friction și alții.

Cel mai nou material discografic al său, ‘’Paradise’’, lansat la tot la Exit Records conține 9 piese, printre care și remixuri ale lui dBridge și Machinedrum.

STRAY

 FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii