Ne-am dezmeticit în sfârșit după noaptea de vineri spre sâmbătă și vom încerca să relatăm părerile noastre despre ceea ce a însemnat primul party arena dnb de anul acesta. De remarcat faptul că 2017 este al nouălea an de existență arena dnb și cu siguranță am sărbătorit cum se cuvine. Organizatorii ne-au pregătit un line-up demn de invidiat, TREI din Noua Zeelandă, NEONLIGHT din Leipzig, Germania, și MIND VORTEX din UK. Alături de ei au urcat 2 legende ale arenei, INFLEX și SUNDANCER, cu o a treia legendă, VLC, la visuals. Am observat un hype mai mare ca de obicei pentru evenimentul ăsta, ceea ce m-a bucurat fiindcă multă lume mi-a împărtășit, se pare, sentimentul. A fost una dintre cele mai frumoase seri petrecute în arenă, o seară completă, cu un party reușit, lumea s-a distrat și a apreciat line-up-ul, însă unii au fost deranjați de sunetul un pic cam scăzut. Pe mine nu m-a deranjat așa rău, prefer să mă aud decât să îmi țiuie urechile, mă rog, asta e după preferințele fiecăruia.

Sundancer a început seara cu un set de liquid caracteristic, bineînțeles de calitate. Am ajuns spre finalul setului deci nu am auzit tot. Am apucat să-l cunoaștem mai bine la stream și știm despre el că este un prodcator și un dj remarcabil. Pentru mine cel puțin este unul dintre cei mai buni producători români, dacă nu chiar cel mai bun.

Pe scenă arenelor a urcat pentru a treia oară Trei, artist din Noua Zeelandă cu numeroase release-uri, în principal la Viper, dar și Technique Recordings. Lumea încă dabia ajungea în arenă, astfel că și setul lui a fost unul, să spunem, introductiv pentru ceea ce urma. Mi-a plăcut și m-am bucurat că am ajuns să-l văd fiindcă primele dăți, în 2012 și 2014, nu l-am prins.
Acesta a inclus Bucureștiul în turneul său european de anul acesta, turneu ce cuprindea party-uri în Lyon sau Hamburg. și, după cum părea, cred că s-a distrat cel mai bine la noi, dar și noi odată cu el. De altfel toți cei 3 artiști străini păreau la fel de hyped ca și publicul în săptămâna precedentă party-ului.

A urmat Neonlight, mai exact Jakob. Prezența acestuia pe scenă a avut ca scop promovarea primului lor album, My Galactic Tale, scos la Blackout. Am observat si m-am bucurat că aveam același model de tricou (merchandise-ul Blackout este genial). Putem spune că a fost cel mai așteptat moment al serii, mai ales că toată lumea îi cunoaște datorită pieselor ultra cunoscute ale neurofunk-ului, cum ar fi “Triple B”, “Heavy Bettie” sau “Basso Continuo”.

Am observat că majoritatea a fost impresionată de setul reprezentantului RAM, Mind Vortex (a venit doar unul, nu știu care). Cu adevărat impresionant stilul acestuia, setul lui a emanat energie, dar și violență. Personal, îi sau îl așteptam de mult pentru că mi se par niște artiști compleți, care au trecut printr-un spectru larg de dnb. Au început ca un duo de jazz, apoi au fost vrăjiți de vibe-urile dnb-ului, acum fiind apreciați și recunoscuți global. Big up pentru că a pus remixul Stompbox al lui Spor, a intrat super. De asemenea, am recunoscut multe piese și un fir al setului asemănător cu altele produse de ei. Eu zic că acesta a fost highlight-ul, main event-ul serii.

Inflex a încheiat petrecerea cu un set mai liniștit, dar frumos și extrem de plăcut. Am remarcat piesele lui Serum, foarte apreciate în această perioadă, mai ales Phenomenon Pt. 2. Un set plin de rollerz, am putea spune, în stilul caracteristic și apreciat de atâția din scena autohtonă.

Ca să concluzionăm, am avut de-a face cum am zis cu o seară grea, dar superbă, în care ne-am distrat cu toții, fiecare în felul lui. Aș mai puncta faptul că pogo-ul nelipsit a fost unul mai prietenesc, nu s-a mai pus accent pe violența inutilă. Am văzut un tip pe eveniment care a spus că măcar o data pe lună să fie un party că acesta. Eu cred că arena reușește cumva să inspire ceva mai mult decât muzica în sine, decât ideea de a veni la un eveniment la o bere. Inspiră un sentiment aparte care e resimțit de mulți, nu numai de mine. Cred că dacă s-ar face prea des partyuri de așa o anvergură, ne-am pierde repede interesul și poate chiar ne-am plictisi. Esențele tari se păstrează în sticluțe mici. Asta nu înseamnă că nu așteptăm cu nerăbdare anunțarea următorului eveniment. O seară memorabilă care va intra în istorie. Povestea merge mai departe :D

Comentarii