Originar din São Paulo, S.P.Y s-a stabilit în Londra în urmă cu 11 ani, unde acomodat repede și și-a câștigat un loc sigur și apreciat pe scena drum and bass. După șase luni în care a lucrat doar cu echipament de bază, talentul natural al artistului a dat roade și astel a avut primul release în 2005 la Metalheadz, urmat de un altul la Medschool în anul următor. De aici, au început să apară numeroase colaborări cu nume mari, precum: Marcus Intalex, Total Science, Kasra și Dj Marky.

În 2009 S.P.Y lansează primul său EP la Soul:R, labelul lui Marcus Intalex, iar în perioada următoare semnează și cu alte label-uri printre care Digital Soundboy și Innerground.

Anii următori îi aduc un real success artistului: o colaborare cu Friction, cinci piese pe o compilație a acestuia și cu Andy C pentru patru piese pe celebra Nightlife. S.P.Y și-a demonstrat astfel calitatea și consistența propriei producții muzicale, lucru ce se traduce prin releasuri la Ram, Metalheadz, Critical, Shogun și Spearhead – ‘By your side’ fiind de departe cel mai apreciat. Asocierile cu alte nume mari din lumea muzicii electronice nu se opresc aici, S.P.Y realizând remixuri pentru artiști ca Deadmau5, Claude von Stroke, LTJ Bukem, Chase & Status, Delilah, Zinc ft. Miss Dynamite și alții.

2012 este anul în care S.P.Y semnează cu Hospital Records și lansează LP-ul de debut ‘What The Future Holds’, album care îl plasează în rândul celor mai apreciați producători de dnb la nivel mondial. Desemnat cel mai bun album al anului de către Drum and Bass Arena, What The Future Holds dă startul unei lungi serii de evenimente în întreaga lume.

Anul 2013, îl surpinde pe S.P.Y în jurul lumii, apărând pe linep-ul celor mai consacrate festivaluri precum Tomorrowland, Global Gathering sau Electric Daisy Carnival. De asemenea, lansează remixuri de succes pentru James Zabiela – ‘Perseverance’, Chris Malinchak’ – ‘So Good To Me’ și Five Knives’- ‘All Fall Down’ în cadrul Red Bull Records. În afara acestor relizări, artistul se implică și în evenimente ce au ca scop responsabilitatea socială. În acest sens, S.P.Y a fost selectat să compună alături de London Elektricty și Diane Charlemagne, piesa tematică a Street Child World Cup în 2014, ‘I Am Somebody’. Piesa a ajutat la o creștere semnificativă a gradului de conșitientizare și a stârnit interesul pentru Street Child World Cup, cauză ce pledează pentru drepturile copiilor străzii din întreaga lume.

În 2014, S.P.Y ne readuce ‘Back to Basics’ cu cel de-al doilea LP al său. Lansat în două părți în lunile următoare, ‘Back to Basics’ se inspiră din cele mai profunde și întunecate sunete ale drum and bass-ului, incluzând colaborări cu Total Science, Rene La Vice, și vocaliști preucum Diane Charlemagne, Grimm și DRS MC.

https://www.youtube.com/watch?v=FmCLsT05a9c

Prin abilitățile muzicale împreună cu talentul său din studio, S.P.Y își delectează fanii combinând perfect stilul clasic, old-school de drum and bass cu beat-uri proaspete. O calitate aparte a artistului este aceea că muzica sa va păstra mereu rădăcinile originale, S.P.Y reușind să aducă marca și sunetele underground în atenția unei audiențe diversificate la nivel mondial. Alternând în seturile sale muzicale sunetele orchestrale și calde cu cele dark, SPY reușește să surprindă emoțiile și trăirile fanilor, făcându-se plăcut în rândul mai multor categorii de public. 

Dacă vreun artist de pe scena drum and bass-ului ar putea fi numit ‘producătorul producătorilor’ atunci Charlos S.P.Y este cu adevărat demn de acest titlu. Apreciat de milioane de fani din întreaga lume, S.P.Y și-a câștigat respectul și admirația în rândul colegilor de breaslă, fiind considerat de către Dj Hype ‘unul dintre producătorii săi preferați’, Total Science spunând despre artist că a readus la viață suntele ‘murdare’ ale dnb-ului, iar Doc Scott afirmă că ‘There’s only one S.P.Y’.

SPY

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | LASTFM | GOOGLE+

Comentarii