Originar din Ingaro, o insulă din apropierea Stockholmului, Sebastian Ahrenberg aka Seba a debutat ca producător de techno la începutul anilor 90, dar la scurt timp a trecut spre breakbeat și drum&bass. Seba și-a păstrat aliasul cu care a lansat muzică house și techno, Sunday Brunch, iar Secret Operations este label-ul său de drum&bass.

Primul album lansat de Seba a fost Sonic Winds, o colaborare cu Lo-Tek la label-ul lui LTJ Bukem – Good Looking Records, în 1995. Duo-ul a lansat Universal Music sub Good Looking, după care Seba a continuat să producă și să lanseze o serie de piese solo la diferite label-uri deținute de LTJ Bukem.

În 1997 a creat un club numit Secret Operationsin in subsolul clubului Tuben în centrul Stockholmului. Doi ani mai târziu lansează Case One, o compilație cu piesele lui Seba (sub pseudonimul Forme), și a altor artiști. Din 1999 până în 2003, Ahrenberg a lansat o srie de piese house în marea majoritate la label-ul suedez Svek. De asemenea, i s-a alăturat lui Jesper Dahlback (alias Lenk) pentru o colaborare house cunoscută ca și Sunday Brunch. În 2002 cei doi vor lansă o serie de piese pe vinil precum și CD cu numele No Résistance.

În 2002, Seba a început să relanseze piese drum&bass pentru prima dată la label-ul Secret Operations precum și diverse altele. Chiar și când nu mai era sub influența lui Bukem, muzică lui Seba și-a păstrat sunetul atmosferic profund, adăugând uneori o latură mai agresivă care nu a fost de multe ori auzită în piesele anterioare. Prima lansare Operations a fost Pieces, o colaborare dintre Seba, Lenk cu vocea mai puțin cunoscutuluiui Robert Manos. Manos a mai colaborat în trecut cu duo-ul Sunday Brunch, dar această era prima dată, din multe altele, când Manos i se va alătura lui Ahrenberg pentru un proiect drum&bass.

În 2004 Seba și-a unit forțele cu artistul drumfunk Paradox și cei doi au lansat o serie de albume între 2004-2006, în 2005 în special, lansând mai multe piese. O compilație a pieselor lor a fost lansat în 2006 pe CD-ul Beats Me.

Seba ne-a oferit în mod consistent lansări introspective la case de discuri cunoscute, cum ar fi Good Looking Records, Hospital, Soul: r, iar acum partea lui mai dark apare pe Metalheadz. Colaborările lui recente cu vocaliști ca Robert Manos și Kirsty Hawkshaw, i-au dus muzica mai departe aproape de zona mainstream.

SEBA

WEBSITE | FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Comentarii