Seba 1394 mixează drum’n’bass pe vinyl încă din 1997, face parte din organizația timișoreană Anonim TM și este unul dintre veteranii dnb din România. Alături de Dubase și Horace Dan D a pus bazele mișcării electronice clujene. Recent la Timișoara, AnonimTM a reînviat spiriul festivalurilor 48h unde Seba a mixat pe aceeași scenă cu Calibre, Presha și Addison Groove. La Cluj vine pentru că “there is no place like home” chiar el spune că “nu mă interesează cine ești și de unde vii, dacă nu pui muzica în CJ alături de DJ-ii locali, nu exiști pe hartă”.

ACID. Dacă aș fi avut un leu de fiecare dată când am fost întrebat ce înseamnă 1394… Uite îți spun acum. Gândește-te la prima, a treia, a noua și a patra literă din alfabet. Ele formează cuvântul acid.

ITINERANT. De la Timișoara până la Jupiter, din 1997 până acum, am mixat în peste 40 de locații din aproape 20 de orașe. Cum se numește asta? Pe vremuri se numea travelling DJ. Eu i-am zis DJ itinerant. Acum toți DJii din România călătoresc dintr-un loc în altul „să pună muzică”.

VERSATIL Barurile de fițe din Cluj, localurile selecte din București, festivalurile de muzică electronică în aer liber, în locații urbane sau pe plajă, toate au fost atinse de vibrația platanelor. Și cum fiecare locație e diferită, fiecare mix al meu a fost altfel.

NUME. Pall Mall, Lucky Strike, Kent, Grant’s, J&B, Absolut, Tuborg, Ciuc, Red Bull, Give Me 5, Playboy, Evenimentul Zilei, România Liberã, FHM, 20ANI, ProTV, TVR, Atomic, ProFM Class, Șuie Paparude, NSK, Loredana sunt nume de care am fost legat la un moment dat.

VINYL. Când am plecat cu vinilurile în spate să pun muzicã, clubbingul aparținea CD-urilor aduse cu geamantanu’ din Polonia sau Bulgaria și DJilor care făceau dedicații. Eu am vrut să schimb asta. Vroiam DJ pasionați de muzică, piese alese DELOC întâmplător și mixate cu… rost. Dacă nu am fost primul DJ al țării sau „cel mai tare”, pentru multe locații cu siguranță eu am fost primul DJ pe vinil. Și ca semn că mesajul a fost înțeles, după mine au urmat și alți DJ adevărați. Lupta a fost câștigată. Ce credeți că gândesc acum când se pune din nou problema „vinil vs. CD”?

PIONIER. Cel mai recent proiect al meu conține una dintre cele mai proaspete voci ale clubbingului românesc: Tina. Împreună cu ea am semnat muzica unei piese de teatru în Sala Mare a Teatrului Național Timișoara. Piesa Absolventul marchează o premieră mondială: un DJ cu instrumente specifice (two turntables and a microphone) interpretează muzica unei piese de teatru convențional.

SEBA 1394

 FACEBOOK | SOUNDCLOUD | MIXCLOUD

Comentarii