Sam Binga și-a făcut simțită prezența în 2012 cu EP-ul “Small Victories” – o colaborare îndrazneață cu Om Unit, lansată cu ajutorul lui dBridge la Exit Records. Incredibil de bine primit în spectrul muzicii dance, EP-ul a cristalizat un sentiment reînoire în lumea muzicii bazată pe 160-170bpm. Lucrând alături de legendarul Addison Groove, a lansat EP-ul “BS3”, acesta incluzând și piesa “Rzor”, care rămâne în continuare o piesa definitorie a artistului. Hiperactivitatea lui Sam Binga și abilitatea de a combina jungle-ul cu voci” wild dancehall” l-au făcut să caștige un loc printre cei mai provocatori artiști ai momentului.

Piesa care l-a facut și mai faimos pe Binga a fost “AYO” la Critical Music în 2013. Următorul an a urmat lansarea “Lef Dem” featuring Redders, care a fost și parte din compilația “Underground Sonics”.

Binga a atras atenția și prin remix-urile sale, cum ar fi “Bambaataa”, Shy FX sau “Masterplan”, My Nu Leng. 2014 a cunoscut, de asemenea, o serie de colaborări: “Grippin Grain” la Exit Records împreuna cu Fracture și EP-ul “FDGD (Fi Di Gyal Dem)”.

Privind în perspectivă, la începutul anului 2015, Critical Music aduce de la Sam Binga EP-ul “Nuh Chat”. În septembrie a lansat albumul “Wasted Days”, album ce a evidențiat “street-felt expressionism”, conținând influențe din mai multe culturi.

SAM BINGA

TWITTER | FACEBOOK | INSTAGRAM | SOUNDCLOUD

Comentarii