Sabotage Festival. O mișcare bine pusă la punct de niște oameni extrem de faini. A patra ediție a festivalului a avut loc în Timișoara weekend-ul trecut la Halele Fructus și a constat în două zile pline de distracție pentru iubitorii de muzica atât instrumentală cât și electronică.

Bucata de drum and bass a fost atent selecționată și bine diversificată, incluzând câteva nume grele din scena internațională , dar și din cea locală. În seara de vineri, ne-am întâlnit în primă fază cu Bia care ne-a purtat pe valuri de liquid, iar vocea minunată a lui Mc Tina a adăugat un plus de valoare și contur setului. Următorul a fost Dudu, care s-a asigurat că starea mulțimii rămâne la fel de bună, făcându-ne să dansăm pe ritmuri de jungle și liquid. Urcarea lui Makoto pe scenă a fost însoțită și de o surpriză pentru fanii săi, acesta făcând un show impresionant împreună cu MC Tina. Atmosfera a fost întreținută mai apoi de Mighty Boogie, care ne-a obișnuit deja cu set-urile sale complexe. De dimineață, încheierea a fost ținută într-un mare fel de Brusten, care ne-a făcut să plecăm acasă profund mulțumiți.

Am pornit spre cea de-a doua seară de festival cu mari așteptări și sperând la ce-i mai bun. Drum and bass-ul a fost mutat pe scena mare pentru a primi cum se cuvine artiștii ce urmau să apară. Cel care a dat startul petrecerii a fost ex-membrul Bad Company, dBridge, unul dintre veteranii dnb-ului. Acesta ne-a încântat urechile cu foarte mult bass și influențe din diferite genuri muzicale. Următorul care a urcat pe scenă a fost Dub Phizix însoțit de MC Strategy. Cei doi au transmis un vibe de neuitat publicului timișorean, împărtășind cu noi stilul lor unic. Aceștia au fost pe gustul tuturor adăugând în show-ul lor influențe de hip-hop, ba chiar și dancehall. Ultimul dar cu siguranță nu cel din urmă a fost Grid. Neurofunk-ul a fost la el acasă timp de o oră jumătate, timp în care niciun om nu s-a putut despărti de boxe. Noapte s-a terminat cu tone-uri heavy care sigur ne-au făcut să ținem minte cele întâmplate.

Festivalul a fost unul reușit, plin de bună stare și muzică de calitate. Să ne auzim cu bine la următoarea ediție, care spunem noi, va aduce nume și mai mari.

Comentarii