Weekendul trecut a avut loc un eveniment destul de așteptat în rândul susținătorilor scenei drum&bass și anume petrecerea de lansare a labelului LoudNoiz. Cum am fost și noi acolo, ne-am gândit să împărtășim atmosfera și cu cei care nu au reușit să ajungă.
Party-ul a avut loc în Bunker 91, o clădire veche de pe Calea Moșilor care a adus împreună artiști din jurul țării. A fost clar că echipa LoudNoiz și-a dat interesul pentru ca evenimentul să iasă bine chiar din momentul în care am intrat; spațiul ales de crew a avut și capacitatea, dar și organizarea spațială necesară desfășurării în voie a petrecerii.

În zona de lounge (în care se găseau suficiente canapele destinate celor care doreau să ia o pauză, dar în același timp să audă și muzica), pe cele 2-3 televizoare existente era proiectată imaginea afișului de promovare, o idee foarte bună care mi s-a părut că făcea totul să pară foarte bine pus la punct. Petrecerea propriu-zisă s-a desfășurat la subsol și cu ocazia asta mi-am amintit de atmosfera de party de pe vremea când abia începusem să înțeleg cum stă treaba cu d’n’b-ul. Acum că am stabilit că spațiul ales a primit de la mine o bulină verde, putem trece la ceea ce contează cu adevărat: muzica.
Am fost surprinsă de faptul că timp de aproximativ 3 ore am auzit ritmuri de dubstep, fapt care nu m-a deranjat deloc. Pentru mine și bănuiesc că nu numai, dubstep-ul este un fel de reprezentant al vremurilor trecute, te introduce într-un soi de melancolie proprie lui. Îmi amintesc că prima mea reacție a fost “Wow, chiar mă gândeam când o să mai aud dubstep la un party.”. În aceste ore atmosfera a fost întreținută de Eye Ark (aflat pe scenă concomitent cu Drew), Feary și Bong, care au știut exact ce să ofere publicului.

Chiar dacă mi-a plăcut foarte mult warm-up-ul, eram nerăbdătoare să înceapă drum & bass-ul și am avut încredere că atmosfera se va menține pe tot parcursul nopții. Așteptările mele au fost atinse încă din primele minute în care i-am văzut pe Deelow și Cips mixând back to back, aceștia fiind deschizătorii programului de drum’n’bass din seara respectivă. Chiar dacă cei doi au stiluri diferite, nu au lăsat să se vadă acest lucru și s-au descurcat de minune în spatele deck-urilor. Împreună s-au jucat cu muzica și au transmis publicului energia lor, simțindu-se în cameră o bucurie colectivă.

The FLO a urmat imediat după ei și m-a surprins ca de fiecare dată. Din momentul în care a urcat pe scenă, crowd-ul a luat-o razna pe beaturile mixate de el. Cred că acest lucru se datorează faptului că a știut întotdeauna cum să facă atmosferă și să ofere publicului fix ce are nevoie, combinând piese mai puțin cunoscute cu adevărate imnuri d&b. Nici Elarith și Spectrum nu s-au lăsat mai prejos, ducând petrecerea la niveulul următor. Petrecerea s-a întins până târziu fără să își piardă din intensitate, urmând Protonkid B2B Blast și Kevlar spre final.
Per total pot spune că a fost un eveniment mai mult decât reușit, organizarea a fost impecabilă (crew-ul LoudNoiz a dovedit că se poate) și sunetul la locul lui. M-am bucurat să văd că mai există și acest gen de evenimente la care este prezentă varietate și o bună gestionare a resurselor. Așadar, big up LoudNoiz pentru realizare și abia aștept să iau parte la următoarea petrecere organizată de voi!

Comentarii