Putem să umplem 5 articole și tot nu am avea cum să acoperim toată cariera lui Roni Size sau a grupului format de acesta, Reprazent. Totul a pornit în anul 1997, atunci când Roni Size, pe numele său real Ryan Owen Granville Williams, fondează Reprazent. Succesul trupei a fost culminant, reușind să câștige în același an prestigiosul Mercury Prize pentru albumul lor “New Forms”. De-a lungul timpului Reprazent i-a inclus pe Krust, DJ Die, DJ SUV și alții, însă actualii membri sunt Roni Size, Dynamite MC și Onallee.

Pe când avea doar 16 ani, Roni Size ia contact pentru prima oară cu drum and bassul, sub forma de jungle. Având din spate o iubire aparte pentru reggae, Ryan este influențat major de grupurile de soundsystem ca The Wild Bunch (predecesori ai Massive Attack). Nu trece mult timp și acesta decide să producă la rândul lui muzică, așa că în anul 1993 ia ființă labelul WTP (“Where’s the Party At?”).  Reușește să îi ia sub aceeași umbrelă pe legendarii Dave Cridge, Bryan Gee sau Chris Lewis și împreună pornesc la anevoiosul drum către formarea genului pe care noi îl ascultăm astăzi. De atunci până astăzi, în Roni Size Reprazent putem să îi enumerăm pe Williams (compoziție/programare), Dj Krust, Onallee (vocal), Dynamite MC și Bahamadia.

În anul 1997, Roni Size Reprazent lansează piesa “Brown Paper Bag”, care are un succes răsunător în zona Asiei de Sud-Est – mai ales în Filipine. Acest lucru le ușurează accesul la majoritatea festivalurilor din 1997, de notat fiind Tribal Gathering. Nu trece mult timp și în anul 2000 al doilea album este lansat – In the Mode, cu artiști ca Zack de la Rocha (Rage Against the Machines) sau Method Man (Wu-Tang Clan) ca featured artists.  La un an după, Roni Size își lansează primul sau album solo – “Touching Down”, un album cu 16 piese îmbinate într-un mix de o oră. În anul 2005, acesta își lansează albumul “Return to V”, ca mai apoi în anul 2008 proiectul Reprazent să fie reînviat.

Proiectul Reprazent avea să îi aducă pe toți membrii într-o excursie în jurul lumii, reușind să bifeze festivaluri ca Bestival, Glastonbury, Lovebox, EXIT sau Rock Herk. După obositorul dar bine-meritatul efort, aceștia sunt nominalizați la premiul “Best Dance Act”, din cadrul UK Festival Awards. În anul 2009, aceștia reușesc să ajungă și în Australia, dar și în America de Nord unde aveau să cânte la Ultra Music Festival din Miami. Totul s-a terminat cu un bang: aveau să fie cei care cântau ultimii la celebrul festival Coachella.

Roni Size Reprazent a fost și va rămâne în memoria publicului iubitor de dnb ca primul proiect live, o adevărată operă muzicală.

RONI SIZE

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii