Cea de-a treia ediție REVOLUTION Festival va avea loc în acest an, în perioada 1-3 iunie, în Timișoara, aducând laolaltă publicul ce împărtășește aceleași gusturi pentru muzică și aventură. După ce ediția de anul tecut a reușit să strângă peste 15.000 de oameni la Muzeul Satului Bănățean, Revolution Festival se întoarce cu un nou concept și o zi în plus în program, o experiență completă reunită sub sloganul Revolution Non-Stop! Noul format va include și workshop-uri, panel-uri deschise, spectacole moderne, afterparty-uri și multe alte surprize.

Line-up-ul include deja douăzeci și cinci de artiști ce se vor desfășura în cele șapte zone ale festivalului. Eroii muzicii electronice Rudimental și Sigala, legendele metal-ului Eluveitie, favoriții publicului Dubioza Kolektiv și celebrii DJ Dubfire și Lee Buridge vor fi headlinerii line-up-ului ce răspunde tuturor gusturilor muzicale. Set-up-ul festivalului oferă oportunitatea unor experiențe unice, transformând muzeul într-o platformă pentru artă și muzică pentru toți cei care iubesc aventură și distracția. Zonele de concert vor include Scena Principală/Main Stage și zona Xtreme ce se întoarce cu un nou concept și unde vom avea ocazia să îi ascultăm live pe Dubioza Kolektiv (B&H), Eluveitie (CH), legendarii GBH (UK), Infected Rain (MOL), Bleed Someone Dry (ITA), Last Hope (BUL), alături de alte nume ce urmează să fie anunțate. Alte trupe și artiști locali și regionali ce se vor alătura line-up-ului de la Revolution Festival sunt Macanache și The Putreds, Alternosfera, Șuie Paparude, BAB, All Friends Bând etc.

Muzica electronică va putea fi ascultată pe patru scene, începând cu Scena Principală – Music Guru, ce va găzdui set-ul spectaculos al celor de la Rudimental ( DJ set ) și show-ul de tip carnaval marca Sigala! Cei care își petrec nopțile în cluburi vor avea ocazia să danseze până în zori la Electric Apex pe muzica celebrilor Dubfire and Lee Burridge. Partenerii de la Sunwaves Festival vor aduce la Revolution unii dintre cei mai importanți DJ ai lor, printre care Premiesku, Priku, Mahony, Dobrikan
Fanii Drum’n’Bass nu au nevoie de prezentări atunci când vine vorba despre legendarii LTJ Bukem și Delta Heavy! Românii Gojira & Planet H vor aduce cu ei nebunia pe Scena Principală, alături de DJ-ul local, K-Lu.
Rave-ul va atinge cote maxime la Gaia Trance zone, iar ritmurile vor fi înălțătoare pe scena Drum’n’Bass.

Continental Drifts, conceptul din spatele scenei Shangri-La Hell de la Glastonbury și Club Dada de la Bestival își unesc forțele cu Revolution Festival pentru a aduce în exclusivitatea pentru publicul de la Timișoara LUNATICA, Orașul Revoluționar – o municipalitate a nebuniei, zone diferite de artă, muzică, spectacole zilnice, workshop-uri și performance-uri speciale de la AUĂLEU prezintă CIRCUS MUNDI și multe alte show-uri cu invitați speciali și surpize. Vor fi incluse și zona reggae Zion Love ce va aduce cu sine energia pozitivă și Cubalkan, acolo unde veți putea să simțiți rimturile dansatorilor cubanezi și cele latino până în zorii dimineții. Haideți și voi să faceți faceți parte din Comitetul Revoluționar și să ne ajutați să construim împreună un viitor nou și radical

Biletele Early-Bird vor fi disponibile din 27 martie!
Biletele pentru ediția din acest an a Revolution Festival vor fi puse în vânzare luni, 27 martie, la ora 10:00 dimineața, pe www.myticket

UPDATE: Xtreme Stage zguduie Revolution! O mulțime de nume noi se alătură festivalului!

Un nou val de artiști s-a alăturat revoluției muzicale care va zgudui Timișoara la începutul lunii iunie. Trupe din peste zece țări vor urca pe Xtreme Stage, în cadrul Revolution Festival, un loc care nu e potrivit pentru cei slabi de înger. Va răsuna punk, death metal, heardcore, doom rock și nu numai. Cu bucurie anunțăm și că, la această ediție, festivalul va avea și o zonă de camping pentru cei care nu vor să piardă nicio secundă din această experiență.

Ca în fiecare an, muzica rock este pusă la loc de cinste la Revolution. Una dintre cele mai importante scene ale festivalului, Xtreme Stage, va găzdui trupe promițătoare ale momentului.

Astfel, 18 nume noi s-au alăturat line-up-ului. Angerseed (Ungaria) vine la Revolution cu o doză serioasă de death metal, în timp ce Archeonic (Cechia) va zgudui scena cu metal din cel mai bun. Pentru cei care preferă stoner metal, Consecration (Serbia) este o trupă care nu trebuie ratată. Tot pe Xtreme Stage va urca și Dead Joker, membrii trupei fiind adevărați pioneri ai scenei metal din Serbia. Punkerii de la Exploding Head Syndrome vor ateriza la Timișoara direct din Norvegia cu un concert plin de energie.

 

Comentarii