Weekend-ul trecut s-a ținut a doua ediție a festivalului Revolution în Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, organizat de creatorii festivalului EXIT din Serbia. Acesta a ținut două zile, pe 3 și pe 4 iunie și pot spune că a meritat tot drumul din București. Line-up ul a fost foarte divers și a cuprins multe genuri muzicale (dnb, metal, reggae, trance, techno, etc). Pe partea de drum & bass, am avut parte de artiști ca Black Sun Empire, Full Cycle cu Roni Size și Dj Krust, Fred V & Grafix și cei de la Freenetik Kru: Damaja, Dudu, Mi-tzu și Dumbo care ne-au încântat cu set-urile lor, cu toate că, în opinia mea, au durat prea puțin.

Fiind a doua oară când am venit la Revolution, am observat destule îmbunătățiri față de anul precedent: au fost mai multe scene pentru oameni cu gusturi muzicale variate, au adăugat chiar și un mini-circ în incinta festivalului unde a fost o atmosferă aparte. Organizarea a fost cât de cât ok (cozile la mâncare au rămas) și prețurile la fel ( 5 lei o apa, 5 lei o felie de pizza, 6 lei o bere). Locația este perfectă pentru un astfel de festival, anul acesta reușind să se extindă mai mult. Nici vremea nu ne-a oprit din a ne distra, ploaia durând puțin în ambele zile.

Parțile frumos decorate și oamenii costumați (mulți dintre ei mergeau pe picioroange) au adăugat un mic bonus la toată experiența. Un dezavantaj al festivalului care a rămas și anul acesta a fost faptul că nu se mai putea intra după ora 3 AM în locație (deci dacă ai ieșit din festival și te-ai întors după 3, nu mai aveai voie să intri). Deasemenea, după ora 5 erai rugat să părăsești locația, niciun artist nemaiputând să își continue set-ul după ora respectivă. Din păcate, headliner-ul John Digweed nu a mai putut ajunge anul acesta din cauza unor probleme de sănătate.

În final, dezavantajele ni s-au părut minore și știm că întotdeauna e loc pentru mai bine. Sperăm că la anul să avem parte de o experiență la fel de bună și că organizatorii vor asculta de feedback-ul celor nemulțumiți anul acesta. La mai multe festivaluri, Timișoara!

Comentarii