Reinforced Records este un label britanic ce a fost fondat prima oară în 1989 de Mark “Marc Mac” Clair din 4hero, alăturându-se mait târziu Gus Lawrence, Denis “Dego” McFarlane și Ian Bardouille în Dollis Hill, Londra. Cu subgenuri precum breakbeat, hardcore și jungle, Reinforced este unul dintre cele mai vechi și signifiante labeluri ale drum&bass-ului.

Primele release-uri au fost chiar producțiile 4hero, o mențiune specială având “Mr. Kirk’s Nightmare”, care practic a fost unul din punctele de plecare ale label-ului. În perioada de glorie a rave-urilor (1991-1992) au fost lansate și single-uri precum “The Head Hunter” și “Cooking Up Yah Brain” de la 4hero, “Feel Real Good”, “Oblivion (Head In The Clouds)” și “Rainbow People” de la Manix (Marc Mac), “Kingdom of Dub” de la Tek9 (Dego), “Seance”, “Atheama” de la Nebula II sau “A London Sumtin” de la Code 071 – lăsăm mai jos câteva dintre ele:

O legătura interesantă, ce s-a format în acea perioadă a fost cea cu Goldie și 4hero, DJ Kemistry fiind de vină :). După scurt timp, au apărut și colaborările sub alias-ul Rufige Cru, fiind lansat și primul EP “Darkrider”. Iar ca un lucru mișto – logo-ul Metalheadz a fost realizat tot în perioada aceasta (inițial folosit pentru duplate-uri), când Goldie se ocupa de  artwork-uri pentru Reinforced Records.

De asemenea, de pe Reinforced trebuie menționate și “Return of Nookie” de la Nookie sau “Here Comes The Drumz” de la Nasty Habits (Doc Scott) și neapărat artwork-urile.

În a doua jumătate a anilor 1990 a apărut și o listă nouă cu artiști, precum: Sonar Circle, Alpha Omega, Paradox, G-Force & Seji, Sonic & Silver, Genotype, Syntax și Breakage – artiști care au însemnat un alt val reprezentativ la începutul anilor 2000.

Iar după atâția ani, încă trebuie să stăm cu ochii pe Reinforced Records :)

Comentarii