Istoria drum&bass-ului este cu adevărat una bogată, iar dacă ai răbdare s-o studiezi, cu siguranță, sunt numai lucruri de învățat și de apreciat. Evident, niște oameni au dat startul acestui curent și îi știm prea bine: Goldie, Storm, Krust, Hype, Fabio, Grooverider, LTJ Bukem, fiind doar câteva nume. Am vorbit despre mulți și vom mai avea de adăugat la fiecare câteva rânduri de la an la an, însă astăzi am ales să vorbim despre Randall.

Randall este unul dintre pionierii scenei, având în jur de 25 de ani de carieră, numit și “godfather of breakbeat”. Este renumit, în special, pentru stilul pe care l-a menținut de-a lungul timpului, neluând noua tehnologie în seamă. La 17 ani a început să își dezvolute pasiunea pentru vinyluri și a recunoscut că toți banii lui se duceau către vinylurile artiștilor Rhythm Doctor, Rob Atkinson, Lindon C și Mr C, toți membri ai faimosului crew Hypnosis. Mixatul a venit ca ceva natural pentru Randall și a învățat bazele în doar o săptămâna, motivându-se astfel să își descopere stilul și să evolueze. Mix-tape-urile săptămânale deveniseră deja un obiectiv stabilit și au ajuns să fie auzite la Delirium în Londra sau Centreforce în ‘89.


Piesele pe radio și rave-urile ilegale din Londra au fost cumva startul carierei artistului, însă talentul l-au făcut să aibă o reputație și să ajungă în fața a 10 000 de oameni la Living Dream cu un set de 3 ore, care încă este discutat și în prezent. A urmat rezidențiatul în clubul Orange, unde mixa alături de DJ Hype, Grooverider, Fabio și Rap. De asemenea, și slotul regulat pentru AWOL/World Dance în Paradise Club cu Mickey Finn, Kenny Ken, Darren Jay și MC GQ.

De-a lungul anilor, Randall a fost un personaj discutat, ce încă face valuri, mai ales după colaborarile cu Metalheadz sau Reinforced, care l-au condus spre partea de producție. Clasica ‘The R’ pentru Reinforced Enforcers Series a fost conectată cu ‘Sound Control’ a lui Andy C de la RAM din perioada respectivă. Nu s-a oprit aici, și a lansat label-urile Mac II Recordings și Stepback Sessions.


Aprecierile și stilul fluid l-au condus pe Randall din UK în toată Europa, USA, Canada, Australia, Noua Zeelandă și Asia pe cele mai importante scene, ieșind în evidența capacitatea lui de a merge odată cu timpul. Tocmai de aceea, chiar și după 25 de ani, Randall este adevărata definiție a unui DJ adevărat, apreciat de public și de industrie.

RANDALL

 FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Comentarii