RAM Records a fost creat de Andy C și Ant Miles în vara anului 1992, pozitionându-se, în felul acesta, în vârful unui gen muzical care nici măcar nu exista. Acesta a jucat un rol permanent dominant în fondarea și dezvoltarea drum and bass-ului.

Plecând de la “depozitul” proiectelor și melodiilor lui Andy C – conținând uriașele producții de pe “Origin Unknown”, colaborare între fondatori – labelul și-a cultivat repede propria semnătura și lot de artiști.

Sub îndrumarea managerului labelului Scott Bourne, proiectul acesta nu s-a întrerupt niciodată, ajungând să fondeze cariere pentru nume foarte importante ale genului, precum Chase & Status, Wilkinson și Sub Focus.

Dacă urmăm evoluția discografiei RAM Records vom observa numeroase schimbări ale drum and bass-ului însuși. De la rădăcinile sale hardcore, până la viitorul de succes al drum and bass-ului; de la sunetul underground al aniilor ’90, până la piesele cu acompaniament vocal ce electrizează festivalele moderne, produsele labelului nu numai că au fost reflectate de evoluția miraculoasă a genului, dar a progresat continuu alături de unii dintre cei mai de succes artiști ai erei, păstrând calitatea producției la nivel înalt.

De asemenea, dacă urmărim activitatea RAM Records, vom observa schimbările industriei muzicale în sine: dezvoltarea de la 12s la albume. Tranziția de la instrument la calculator. Necesitatea de turnee și evenimente meticulos aranjate și organizate. Politică de a identifica și angaja noi talente.

Fast forward: 20 de ani au trecut și RAM Records nu mai este numai în topul drum and bass-ului, ci în topul muzicii electronice. Artiști precum Wilkinson, Delta Heavy, Andy C, Calyx & Teebee domină line up-urile unora dintre cele mai de renume festivaluri și evenimente din lume.

În 2003, DJ Fresh face furori în RAM Records cu EP-ul sau “Music Maker”, conținând faimoasa melodie “Signal”.

În 2008, RAM câștiga primul lor titlu de “Best Label” la National Drum and Bass Awards. De asemenea, în același an, Sub Focus lansează “Timewarp”, melodie de referință a artistului.

În 2010, Delta Heavy, Wilkinson și Mind Vortex semnează cu RAM, care adaugă la colecție două premii pentru “Best Label” și “Best Event” la National Drum and Bass Awards.

Unul dintre cei mai importanți artiști atât din RAM, cât și ai drum and bass-ului, Rene LaVice, va veni la București, pe 11 iunie, la Arenele Romane, prin intermediul evenimentului organizat de Arena DNB.

RAM RECORDS

SOUNDCLOUD | FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | YOUTUBE

Comentarii