Ediția din acest an a Electric Castle mi-a reamintit destul de mult de cea de anul trecut din cauza vremii, însă organizarea a fost mult mai bună. M-am bucurat nespus că a existat o scenă dedicată dnb-ului, Boiler Stage, unde am avut plăcerea să îi ascult pe Icicle, Loadstar, Nu:Logic alături de MC Visionobi și românii noștri Grid, Dudawles și MadLiquid.

Camo & Krooked au fost la main stage și, așa cum mă așteptam, au făcut un show super tare, chiar dacă selecția a fost destul de mainstream.

Icicle a fost desemnat, după multe dezbateri, Isus Hristos (inside joke de 7 am). Setul său m-a luat total prin surprindere, deoarece, mă așteptam la un sound specific producțiilor sale și Shogun Audio, nicidecum heavy bassy rhythms.

Logistics și fratele său, Nu:Tone, au fost o combinație interesantă: din ce am observat, Nu:Tone era responsabil cu liquid, iar Logistics, ca un frate mai mic, pus pe năzbâtii, alegea doar piese care făcea publicul să-și arate adevăratele bass faces.

Loadstar ne-a servit de la Take You Higher a lui Wilkinson la Hazard – Bricks Don’t Roll, Sub Focus – Timewarp VIP și multe alte piese care au făcut mulțimea să o ia razna, atât de razna încât a apărut și Skrillex pe scenă.

Mie personal intervenția lui, a lui Flux Pavilion și a găștii aferente de pițipoance mi s-a părut de un prost gust total. Ego tripul în care erau nu justifică nicidecum lipsa de respect față de alți artiști, iar organizatorii festivalului ar trebui să ia atitudine. Pentru cine nu a fost acolo, pe scurt: Skrillex s-a cocoțat pe pupitru, i-a luat microfonul lui Visionobi și a început să urle și să învârtă de butoane aiurea-n tramvai. Flux Pavilion, a prins și el curaj și a scuipat niște versuri fără noimă-n microfon. Tot acest circ a durat până la finalul setului lui Loadstar, când a început să mixeze Dodo, un artist de care nu mai auzisem, însă a cărui selecție EDMish m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva toată povestea fusese premeditată.

Lui Shiver îi acord Corcodușa de aur a festivalului, că mi-a fost dat să aud Tchaikovsky mixat cu Wilkinson și nu mai știu ce alte combinații nereușite, iar lui Visionobi premiul pentru cel mai tare MC, că a rezistat patru nopți consecutive!

Fără dubiu, hiturile dnb ale festivalului au fost Noisia – Dead Limit, Dimension – Whip Slap și Kryptic  Minds – The Truth (Insideinfo Remix), primele două pentru că erau ușor de recunoscut, ultima pentru reacția stârnită.

În ultima seară din păcate am închinat steagul, chiar dacă deja se uscase și mi-aș fi dorit mult să îi ascult pe DJ Marky și MadLiquid. Am înțeles că a fost super tare și mă bucur pentru cei care au rezistat, eu personal am avut de prins un avion (cu Congo Natty lol) și să mă întorc la realitatea cea de toate zilele.

Românii noștri m-au făcut să fiu super mândră, în special Grid care văd (aud de fapt) că evoluează incredibil de bine. Îmi pare rău că nu i-am auzit și pe IVN și ceilalți. Aștept cu nerăbdare ediția de anul viitor.

Tot ce sper acum este că la anul să fie uscat, altfel o să cred că Bărbosu are ceva cu noi sau cu organizatorii. Toate peste toate, Electric Castle e cel mai tare festival din România și mă închin în fața celor care muncesc atât de mult pentru asta. Respect!

Cu drag,

V

P.S Big up echipei DrumAndBass.ro, sunteți cei mai tari!

Comentarii