Deși Goldie a fost primul junglist, nu îl putem lăsa nemenționat pe Rupert Parkes aka Code of Practice, Aquarius. Studio Pressure, The Truper sau Sentinel, dar mai bine cunsocut ca PHOTEK – unul dintre cei mai hiperactivi producători.

La începutul carierei, Photek s-a axat mai mult pe partea hardstep cu producții la Certificate 18, Street Beats și Good Looking, urmând mai tarziu să se joace cu stilurile muzicale cu lejeritate, însă cu o pasiune vizibilă pentru ceea ce face. Unele dintre mai interesante proiecte aduse au fost “The Hidden Camera” din 1997 și “UFO” din 1995 – piese destul de excentrice pentru perioada respectivă datorită multor influențe dark.

Și-a început cariera la label-ul lui Paul Solomon, Certificate 18 Records cu single-uri semnate sub numele de Studio Pressure. De asemenea, a lucrat cu Besement ca Sentinel și cu Street Beats ca The Truper înainte de a lansa o serie de single-uri pentru propriul Photek Records. Evident, nu putea trece neobservat de Metalheadz-ul lui Goldie și Good Looking-ul lui LTJ Bukem, astfel a luat naștere remix-ul pentru “Loose”.

După ce Photek a lansat mai mult de 80 de piese drum&bass pe cele mai importante, a semnat cu Science pentru al cincilea album. Primul release pentru Science a fost “Hidden Camera” EP, din mai 1996, urmând faimosul single “Ni-Ten-Ichi-Ryu” – care a manifestat interes în cadrul lecțiilor de arte marțiale (numele piesei fiind în japoneză.

În 1997, Photek și-a lansat albumul de debut pe Modus Operandi. Până în 2000 s-a concentrat pe prorpiul Photek Productions și a lansat al doilea LP “Solaris”, care a decalat puțin de la drum&bass, însă a fost bine primit.

De-a lungul deceniului, Photek a fost în continuare hiperactiv – a compus muzică pentru filme sau jocuri video. O parte din producțiile lui dintre anii 2000-2007 au fost compilate pentru Form & Function, Vol. 2. 2011 și 2012 au fost ani compromițători pentru artist, lansând și mai multe single-uri pe prorpriul label, dar și datorită colaborării cu producatorul dubstep, Pinch.

Pe lânga pasiunea pentru drum&bass cu care și-a început cariera, Photek face ravagii și cu piesele lui techno, downtempo, atmospheric dubstep.

PHOTEK

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | INSTAGRAM

Comentarii