Peshay, pe numele său real Paul Pesce, a început să mixeze în 1987.

În anul. 1992 îl întâlnește pe Goldie și devine, datorită abilităților sale, protejatul acestuia din urmă. Datorită stilului Jungle pe care îl abordează, influențat atât de casa de discuri, cât și de fuziuni cu jazz-ul, încet-încet numele său se asociază cu Goldie și 4 Hero.

Un DJ de breakbeat de la începuturile carierei sale, Peshay debutează cu Reinforced în 1993 când lansează EP-ul Protegé, iar apoi al doilea său single, ”Psychosis”. Acesta a fost urmat de ”World of Music” cu Infra-Red Label a lui J. Majik și o colaborare cu LTJ Bukem  denumită ”19.5” (Good Looking Records).

https://www.youtube.com/watch?v=9_Ql1EmrzZE

Deși a lipsit de pe scena muzicală în 1995 ca urmare a unor probleme de sănătate, Peshay se întoarce în 1996 și remixează single-uri de albumul lui Goldie, ”Timeless” și contribuie la track-uri de pe compilația Headz II. Semnând cu Mo`Wax, Peshay lansează single-ul ”Miles from Home” (la mijlocul anului 1998).

Albumul de debut ”Miles from Home” apare, după lungi întârzieri, în 1999, sub semnătura Island Blue Label. Cu aceeași semnătură mai apar 5 Cd-uri a câte 12 track-uri fiecare, inclusiv ”Switch” și ”Truly”.

Fiind un nume de rigoare în rândul producătorilor de jungle, acesta își înființează propriul label, Cubik Music Production. Cu propriul label lansează propriile single-uri, cât și următoarele sale două albume, ”Fuzion” în 2002 și ”Jammin„” în 2004.

Pe lângă lansările sale sub semnătura label-ului propriu, acesta mai lansează single-uri și colaborări cu Infrared, Black Widow, Reinforced și Formation. De asemenea, remixează pentru alți artiști precum Gallioano, Jay Dee, Carl Craig, Goldie, Ingrid Schroeder, Dj Die, Dj Shadow și Courtney Pine.

În luna Martie a anului 2013, V Records scoate EP-ul lui Peshay ”Funkster”; acesta este urmat de EP-ul ”Generation” urmat de albumul cu același nume, dar sub semnătura Tru Thoughts.

 

PESHAY

SOUNDCLOUD | FACEBOOK | TWITTER

Comentarii