Pendulum este o formație drum and bass australiano-britanică fondată în 2002. Pendulum s-a format în Perth, Australia de către Rob Swire, Gareth McGrillen, și Paul Harding. Rob și Gareth constituie, de asemenea și duo-ul Electro House al Knife Party. Grupul a fost notabil pentru un sunet distinctiv, amestecând hard rock-ul cu muzică electronică, dare e în curs de dezvoltare pentru a acoperi o gamă mai largă de genuri. Swire și McGrillen au fost deasemenea membri ai trupei de metal cunoscută sub numele de Xygen. Cei doi au fondat Pendulum cu Paul Harding, care era un DJ veteran pe scena drum&bass.

În 2002 release-ul “Vault” a devenit o senzație în lumea drum&bass, care în anul 2003 a fost inclus în mai multe mixuri, precum: “FabricLive” al lui J Majik și “Breakbeat Kaos” de la Adam F și Dj Fresh pentru Ministry Of Sound. “Spiral” sau “Another Planet” au fost, de asemenea, bine primite în comunitatea drum&bass, lansate tot de Adam F și Dj Fresh la Breakbeat Kaos în 2003, respectiv 2004.

Anul 2004 aduce “Hold Your Color”, albumul de debut al grupului și în același timp o legendă, ce include single-uri imposibil de uitat: “Tarantula” și “Slam”. În același an, Pendulum marchează un mare succes cu remix-ul Prodigy-Voodoo People, ajungând în Top 20 U.K singles chart.

Succesul nu se oprește așa repede, iar grupul dă lovitura în 2005 cu “Essential Mix” pentru BBC Radio 1. După realizarea unor piese ca “Painkiller” și “Blood Sugar”, Pendulum semnează cu Warner Music UK, având numeroase succese ce au dus la lansarea albumului “Silico” din 2008. “Immersion” este ultimul album lansat de Pendulum în anul 2010 și a avut parte și de un turneu mondial cu spectacole importante la London’s Wembley Arena și multe festivaluri în UK.

La sfârșitul anului 2011, grupul hotărăște să ia o pauză, Rob Swire și Gareth McGrillen concentrându-se pe proiectul Knife Party. Anul acesta, în cadrul V Festival, apariția lui El Hornet pe scenă alături de ceilalți doi membri ai grupului a stârnit multe controverse în rândul fanilor, iar noi sperăm că e de bine.

PENDULUM

  WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | MYSPACE

Comentarii