Orașul Bristol și contribuția sa în muzica dance din ultimii 20 de ani au nevoie de o mică prezentare. Pornind de la muzica rave din primii ani, trecând prin jungle și drum&bass, la dubstep și house, reputația orașului și-a păstrat în continuare reputația de focar al talentelor muzicale. De asemenea, Bristol conține o listă numeroasă cu producători importanți, DJ și musical visionaires.

DJ Die este un producător și DJ, a cărui pasiune pentru muzica a rămas neschimbată de peste 20 ani. Datorită energiei și entziasmului de care a dat dovadă de-a lungul anilor are turnee în mod regulat în toată lumea, astfel își menține statutul de legendar al muzicii drum&bass. Dragostea lui Die pentru muzică a început în jurul anului 1980 când acesta frecventa rave party-urile, fiind inspirat de Wild Bunch, DJ Krust și The Fresh Four. În 1992 a început cariera de producător împreuna cu Jody Wisternoff. Inițial au început să producă house sub numele de Tru-Funk, apoi sub numele de Sub Love.

În același timp, a avut ocazia de a-l cunoaște pe Roni Size și au colaborat pentru “Agility” pentru legendarul V Recordungs în 1993, iar mai tarziu a primit Mercury Music Prize ca Reprezent. Pe lânga această colaborare, mai târziu, Roni și Die au lansat sub numele de Scorpion și au fondat Full Cycle – label ce a dominat drum&bass-ul în a doua jumătate a anului 1990.

Abordări inovative pentru drum&bass, precum “Jitta Bug”, “Drop Bear” și, desigur, “Clear Skyz” pentru Full Cycle, dar și “Slide Away”, “Special Treat” și “Autumn” pentru V Recordings i-au oferit succes lui Die pâna în ultimii ani ai mileniului. Tot în această perioadă, Die a remixat pentru DJ Shadow și Pharoahe Monch și a colaborat cu Method Man și Rahzel pentru al doilea album Reprezent.

http://youtu.be/c4sg7nh6cCI

 

Fără niciun gând de odihnă, în 2003, Die începe proiectul I-Kamanchi alături de DJ Krust, lansând și un album cu același nume, iar cu doi ani mai târziu colaborează cu Clip. LP-ul “Cross Collaboration” îl aduce din nou pe Die în cele mai importante topuri drum&bass. “Black Doves”, “Good Old Days” și “Number One” demonstrează stilul impecabil cu care realizează piesele. În 2007, Die decide să inființeze propriul label, alăturându-se artiști precum Break, Interface, Need For Mirrors și S.P.Y.

Cu o carieră de ani întregi în spate, Die a fost întotdeauna mai mult decat un producător și DJ drum&bass: a realizat mai multe proiecte alături de Gus Pirelli pentru Laminate Radio și cel mai recent label-ul Gutterfunk, care se bucură și în prezent de succes.

DJ DIE

WEBSITE | FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Comentarii