Command Strange vorbește despre noul său EP, ‘Visions’, despre tehnica sa și multe altele în acest interviu pentru V Recordings.

http://soundcloud.com/liquidvofficial/sets/command-strange-visions-ep-liquid-v

Cum ai intrat în scena de Drum and Bass?

Am auzit de drum and bass când aveam 7 ani de la fratele meu mai mare. Cumpăra mereu casete cu muzică rave. Pot spune că Drum and Bass-ul îmi curge prin vene. Obișnuiam să ascult dnb ​​în fiecare oră din fiecare zi. Când eram mai tânăr, îmi doream să fac parte din cultura rave, dar nu știam cum, așa că am început să produc muzică. Au existat impedimente: nu existau magazine de unde să-mi cumpăr viniluri. Când a apărut însă internetul de mare viteză nu a mai fost complicat să accesez muzică nouă.

Ai piese cu un sound dur, cum ar fi Riots și Disco Ball, dar și unele foarte ‘smooth’, ca Visions – care este elementul comun? Cum ți-ai descrie stilul?

Întotdeauna încerc să fac ceva inventiv în piesele mele și ador fiecare stil de Drum and Bass. Fiecare sub-gen își are propria stare de spirit și tehnică. Încerc să învăț din toate câte ceva, dar cele mai importante influențe sunt din hip hop, funk, soul, jungle.

Ce folosești pentru a face muzică? Ce setup ai în studio?

De obicei folosesc ideile pe care le am în cap. Cred că să ai idei tari este cel mai important lucru. Apoi să lucrezi cu o idee e altceva, ceva mai degrabă mecanic. Mulți oameni pot lucra la producție luni de zile, dar eu încerc să termin totul imediat. Setup-ul meu este foarte simplu: MacBook Pro + Logic + Reason + Ableton + sample packs + VSTs (Reaktor, Massive, Z3ta, Kontakt) + monitoare KRK.

Zi-ne despre piesa Visions. De unde ți-a venit ideea?

Am găsit un synth old school din anii ’80 și l-am combinat cu o melodie frumoasă din mintea mea, apoi am adăugat un bassline mișto. Apoi am petrecut mult prea multe ore pentru a crea sunetele de tobe în stilul Random Movement. În cele din urmă, melodia sună atât de fresh și fun, dar îmi și aduce aminte de funky vibes de pe vremuri care mă făceau să dansez tot timpul!

Care a fost ideea ultimului release?

Ca producător am pornit de la soulful și liquid funk, iar apoi am trecut spre partea întunecată și am început să fac o mulțime de new school/tech/jump up rollers. Acest EP e ca pe vremuri. Sunt foarte mândru de aceste patru piese frumoase, produse special pentru labelul meu favorit Liquid V! Vibe-uri care mă fac să dansez tot timpul! :)

Care este obiectivul tău ca producător?

Obiectivul meu este să le ofer oamenilor muzica bună. Muzica este acea magie care ne face fericiți în fiecare zi, în orice moment al vieții.

Ne poți da exemplu de cinci piese care ți-au influențat sound-ul?

Prodigy – Breathe

Adam F – Circles

Aphrodite – Summer Breeze

Seba ft Mc Conrad – Planetary Funk Alert

LTJ Bukem – Horizons

Sursa: V Recordings

COMMAND STRANGE

 FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | BEATPORT | YOUTUBE

Comentarii