Format din Tobias și Jakob, duo-ul Neonlight reprezintă unul dintre cele mai apreciate talente neurofunk. În doar 3 ani, duo-ul german a pus în evidență atitudinea și creativitatea de care dă dovadă, iar colaborări importante au început să apară: Bad Taste Records, Trust In Music Records și Viper Records, câștigând din ce în ce mai mulți fani. Cu release-uri importante pentru Lifted, BSE Recordings și Cause4Concern, precum și colaborări cu Aeph, InsideInfo, Hedj și Mefjus, Neonlight au devenit sinonimul pentru drum&bass-ul precis.

Povestea Neonlight a apărut la sfârșitul anilor ’90 în Germania. După ce au primit încurajări pentru materialul lor original, Tobias și Jakob au debutat la No Breaks Records cu “Turning”/”Creative Wax” sub numele de Nize5ive & Pitch’n’Sulphur în 2007. Această călărorie a celor doi a început la Ammunition Recordings – label cunoscut pentru descoperirea unor talente importante în drum&bass: release-ul “Wave”, cu care duo-ul și-a rezervat un loc în discografia Ammunition alături de Mefjus, Xilent și Emperor. Dupa marea intratr cu release-ul de debut, a urmat urmărorul pas, si anume, lansarea EP-ului “Blackout” la Trust In Music.

Cu hituri consistente pentru label-uri importante, Neonlight au captat atenția etaloanelor scenei drum&bass. Atras de muzicalitatea și precizia celor doi, Optiv a dorit un rework pentru clasicul “Run It Red”, iar, pe de altă parte, “Hammerhead” a fost o colaborare de succes alături de Hedj, cu care a mai lansat și “System Error” și “Joker” la Bad Taste. În 2011 și-au continuat treaba și au adus “Contraire”/”Ultraviolet” și un rework pentru “3 Dimensiona” al State Of Mind.

Cu fiecare piesă au expus diferite părti ale stilului lor original, iar 2011 a reprezentat doar baza solidă a ceea ce a urmat pentru 2012: turneul internațional “Bad Taste Oz Tour” alături de Aeph, Prolix și Blokhe4d. Punctul culminant al anului 2012 a fost EP-ul “Byte Bites Bit” la Lifted Music. În ciuda călătoriilor numeroase în jurul lumii și gig-urilor importante la care au participat, și anume, Pirate Station St Petersburk și Let It Roll, alături de Black Sun Empire, Neonlight au găsit timp si pentru a remixa “KickAss” pentru Zardonic și Playma, care a petrecut peste 10 săptămâni în Beatport DnB top 100.

EP-ul “Power Hour” a fost iarăși un succes și începutul colaborărilor cu Blackout Music, iar 2013 s-a dovedit a fi un alt an plin pentru Neonlight. Adoptând deja obiceiul de a nu lăsa vreun an fara vreo lansare, în 2014 a urmat EP-ul “Sidus”, apoi, în 2015, EP-ul “Edge”, ambele la Blackout Music.

NEONLIGHT

DISCOGS | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | MIXCLOUD

Comentarii