Cu așa line-up, Mioritmic este evenimentul despre care mai toată lumea vorbește zilele astea. Este relativ nou și încă nu se știu prea multe despre el, iar noi, curioși, am stat de vorbă cu Gabriel Aldea aka Psaico, PR-ul Clubului Midi, unul din organizatori, să aflăm mai multe.

Cum a apărut ideea de Mioritmic şi care a fost conceptul iniţial?

După stabilirea clubului Midi că un punct de referinţă pe harta muzicii electronice internaţionale, ideile pentru noi proiecte au venit natural. În 2013 a debutat proiectul Alandala Events şi festivalul Mioritmic, în 2014 labelul Midi Records, iar anul acesta proiectul S*NOVA. Acum ne pregătim pentru a 3-a ediţie a festivalului Mioritmic, care are o creştere semnificativă în ceea ce priveşte numărul de artişti şi participanţi.

Mioritmic este un brand local clujean ce se adresează unui public internaţional, care a pornit cu un concept original ce combină un stil tradiţional românesc cu unul modern, prin muzică, artişti şi locaţie. Este un eveniment muzical de amploare, nonconformist, pus într-un context inedit, ce adună iubitori ai muzicii electronice.

Conceptul pornit iniţial este păstrat în continuare, însă în continuă dezvoltare. Dacă în primul an am avut o singură noapte şi 3 scene, anul trecut am avut un program întins pe două nopţi, cu o scenă în prima seară şi trei în a două seară. Anul acesta vom avea 3 scene în fiecare seară, iar tematică acestora se păstrează. Scenă Lirei este dedicată artiştilor români, Scenă Naiului prezintă artişti internaţionali, ambasadori ai muzicii techno, iar Scenă Cobză promovează live act-ul şi stilul drum and bass.

Până la Mioritmic, Arpiar-ul şi dnb-ul păreau o asociere aproape imposibilă din cauza diferenţelor de public. Cum de aţi avut curajul să faceţi acest pas important şi care a fost feedback-ul pe care l-aţi primit?

Ţinând cont de publicul local şi evenimentele organizate la Club Midi de-a lungul anilor, indiferent că au fost din zona techno sau drum and bass, nu puteam să ignorăm nicio parte. Mioritmic nu este un festival nişat pe un anumit stil de muzică, ci este o întreagă experienţă, un eveniment ce prezintă muzică electronică de avangardă şi o selecţie de artişti inovativi care dau tonul şi stabilesc noi trenduri. Este o întreagă experienţă muzicală şi vizuală, care nu pune accent pe headlineri, ci pe întreg line-up-ul şi atmosfera creată de public şi artişti. Scenă Cobză a pus accent încă de la început pe muzică live, ulterior abordând şi zona drum and bass, prin intermediul partenerilor noştri, Boiler Events şi Unusual Suspects. Bineînţeles că sunt adepţi doar ai unui stil de muzică, unii venind la Mioritmic doar pentru Arpiar, alţii doar pentru artiştii drum and bass, însă aici au ocazia să experimenteze.

Feedback-ul a fost unul bun încă de la prima ediţie, toate scenele fiind pline în fiecare seară, astfel că ne bucurăm să anunţăm un program de două seri şi la această scenă.

La ce să ne aşteptăm în viitor de la Mioritmic?

Mioritmic va continua să pună accentul pe calitate, îmbunătăţind de la an la an întreagă experienţă. Va rămâne totuşi un festival nişat, adresat unui anumit segment. Numărul artiştilor nu se va schimbă prea mult, datorită ocaziei pe care vrem să o oferim invitaţilor de a se exprima prin muzică atât cât simt ei nevoia, nu să-i limităm la un set de 1-2 ore.

Am mai aflat că ediția din 2013 a adunat cam 5000 persoane, iar cea de anul trecut aproape 10.000. Anul acesta, ținând cont că sunt aproape 30 de artiști, va bate sigur spre 20.000. Iureș deci! Noi vom fi acolo negreșit să-i ascultăm pe Netsky cu Script MC, Ed Rush & Mc Ryme Tyme și deja consacrații Snow & Mc AgentMadliquid și nu numai.

Full line up, informații despre bilete, locație și alte detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Comentarii