Câteodată este nevoie de o singură piesă pentru ca viața ta să se modifice în mod radical. Pentru Laurie Carroll și Stefan Anfield trackul care a schimbat totul a fost “Troubleshoot”, produs de Resonant Evil în 2003 și semnată Renegade Hardware. Din clipa în care au auzit acordurile bântuite și basul agresiv aceștia au știut că drum & bass-ul avea să aibă o influență majoră în viețile lor. Sentimentul pe care această piesă l-a oferit celor doi a dat naștere și numelui ales de duo: Mind Vortex.
Instruiți în domeniul muzicii clasice, Laurie la clarinet și saxofon și Stef la pian, aceștia au renunțat la trupele de jazz din care făceau parte chiar în ziua următoare. Adunând bucăți vechi de hardware și utilizând orice software își puteau permite, băieții au petrecut următorii 6 ani perfecționându-și echipamentul.

Adunând influențe din varii genuri muzicale precum soul, funk, jazz, inspirându-se chiar și din muzica clasică, cei doi au cercetat îndelung soundurile care fac un track să fie puternic și magic.
În 2009 research-ul era complet și duo-ul era convins că sunetul lor era suficient de puternic pentru a putea fi lansat. Aceștia și-au făcut o listă cu labelurile cu care aceștia ar fi dorit să semneze, iar RAM Records a fost prima opțiune, așa că a fost nevoie de un singur telefon…restul este istorie.


RAM a recunoscut instant talentul celor doi, aceștia semnând exclusiv cu labelul lor favorit. “Now It’s Time” și “Onslaught” au fost primele semne ale prezenței Mind Vortex la RAM Records. Debutând în mixul lui Andy C, “Nightlife 5”, aceștia au demonstrat că pot folosi sunete din extremitățile drum & bass-ului: în timp ce “Now It’s Time” a prezentat un sunet funky și o parte vocală bine executată, “Onslaught” a fost mai mult axată pe beaturile întunecate.


Single-ul “Hotbox” a urmat și i-a propulsat pe cei doi în rândul celor mai interesanți artiști noi. Piesa a dominat charturile dnb pe Beatport și BBC 1Xtra, fiind considerată și în prezent unul dintre trackurile de top ale anului 2012. Finalizarea anului 2012 s-a realizat prin lansarea unui mix cu ajutorul căruia aceștia au câștigat popularitate.


Cu fani cum ar fi Zane Lowe, Mistajam, Grooverider, Bailey, Crissy Criss, DJ Hype și Drumsound și apariții săptămânale în întreaga Europă, Australia și Statele Unite, Mind Vortex rămân în topuri pe măsură ce trece timpul. Aceștia își propun să rămână la fel de concentrați și să reușească să aibă o influență similară celei pe care au avut-o Resonant Evil asupra lor cu 10 ani în urmă.

MIND VORTEX

FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Comentarii