Giuliano Gronholz, cunoscut sub numele de Merikan, este un DJ și producător de neurofunk, situat în Pozzuoli, Italia. La vârsta de 20 de ani, acesta a început să participe la rave-uri de hardcore și a fost atras de scena muzicală unde și-a construit o pasiune pentru numeroase stiluri de muzică electronică, cum ar fi psytrance, dubstep și, în principal, Drum and Bass.

Odată cu descoperirea adevăratei pasiuni pentru DnB, Merikan a simțit nevoia de a crea această muzică însuși. S-a întâmplat în 2011, atunci când italianul s-a înrolat pentru un curs de producție muzicală și tehnologie la faimosul Point Blank din Londra. Aici și-a intersectat drumurile și a pus bazele unor prietenii solide cu Disprove și rezidentul NeurofunkGrid și producătorul din Leeds-Cruk.

https://soundcloud.com/merikan/merikan-cruk-the-merge

După mai mult timp petrecut pentru a învață tot ce înseamnă producția de muzică bass și pentru a-și șlefui skill-urile, Merikan câștigă, în 2012, concursul Rregula & Dementia Remix susținut de Citrus Recordings. În același an își lansează primele 2 piese pe EP-ul intitulat “Flipside”, la Disturbed Recordings din Marea Britanie, urmate de EP-ul “Metamorphosis” la Close 2 Death Recordings, în 2013.

https://soundcloud.com/neurofunkgrid/mean-teeth-merikan-disclosure

Până în 2015 reușește să mai îndeplinească unul din obiective, terminând cursul de muzică. După încă un an de locuit în Londra, începutul anului 2016 aduce lansarea “The Banality of Evil”-un nou EP marca Close 2 Death Recordings. S-a reîntors în orașul natal din Italia, unde a continuat să își creeze propriul stil, iar finalul lui 2016 îi aduce cea mai mare realizare de până atunci-4 piese semnate de labelul “Blackout”. EP-ul “Evolutions Series Vol. 3” a fost lansat în Decembrie, pe care se află și piesa “End of the Line” ce a ajuns repede numărul 1 în chart-urile Beatport.

Merikan a intrat în 2017 cu o intensitate captivantă a unui artist setat să își facă o intrare remarcabilă în scenă. După rush-ul de adrenalină lăsat în urma lansării “End of the Line”, lucrurile continuă să aibă o ascensiune pentru Merikan, cu piesa “Circle of Confusion”, produsă în colaborare cu Disprove și lansată tot la Blackout, dar mai ales cu EP-ul “One Man’s Hell One Man’s Paradise”, produs ca nou membru al familiei PRSPCT Recordings, pe care Merikan creează un neuro specific, plin de furie, sunete distorsionate și ritmuri de masacrare. Materialul aduce 3 piese solo și o colaborare cu portughezul Fragz.

Cu o serie de lansări de cea mai bună calitate sub amprenta sa și o multitudine de piese murdare ce sunt așteptate să apară pe mai multe label-uri, este decent să spunem că Merikan este un personaj ce zguduie pereții lumii Dark Drum and Bass.

MERIKAN

FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Comentarii