Atât ca producător, cât și ca DJ, Marcus Intalex trasează o linie emoționantă pe scena muzicii drum and bass. Fiind în fruntea legendarului label Soul:R, acesta a lucrat cu artiști precum S.P.Y, High Contrast, DJ Marky, dBridge, Alix Perez, Lynx & Kemo și întotdeauna a reușit să realizeze muzică de o calitate aparte ce a avut un impact masiv și de durată asupra  publicului.

Originar din Manchester, artistul are un trecut destul de tumultos în ceea ce privește domeniul muzical, având în vedere că profesează ca Dj de aproape 18 ani. Pasiunea sa pentru muzică a luat naștere în orașul natal, în calitate de rezident al legendarului club Hacienda. Interesul său pentru muzică a crescut odată cu dezvoltarea scenei, astfel că după primul său gig la numai 17 ani, Marcus a ajuns să lucreze la faimoasa casă de discuri Eastern Bloc, iar mai apoi s-a stabilit pe scena din Manchester, alături de Mancunian Mark XTC sub numele de Da Intalex.

Marcus este un artist destul de complex când vine vorba de producții muzicale. Împreună cu ST Files, artist cu care a pornit o colaborare sub numele de M.I.S.T, producând remixuri ce au devenit foarte populare în rândul fanilor pentru piese precum Just a Vision și Sincere. Cei doi au pornit o nouă mișcare caracterizată de un sound sentimental, având în vedere că la acea vreme în scena drum and bass erau predominante suntele dark și agresive. Succesul celor doi se traduce și printr-o serie de remixuri de mare profil pentru artiști precum Mj Cole, Un: Cut, 4 Hero și Solid State. În acest fel, M.I.S.T s-au plasat în acea perioadă ca lideri ai domeniului pe scena în care activau, iar în 2007 li s-a alăturat Calibre, un alt nume consacrat al drum and bass-ului.

Astăzi, Marcus Intalex întregește trioul de drum and bass Mistical, alături de ST Files și Calibre, însă produce muzică și pe cont propriu. Acesta a scos de-a lungul timpului releasuri la unele dintre cele mai cunoscunte label-uri de drum and bass, printre care Soul:R (care de altfel îi și aparține), Hospital Records și Metalheadz. Sound-ul artistului este oarecum unic, iar influențele ambientale și de liquid dnb încălzesc simțurile publicului de pretutindeni. Printre cele mai populare piese ale artistului, putem enumera: “Universe”, “Bridge the Gap”, “Out of Touch” ce face parte din EP-ul Refreshes, “Afrikaa” și “Zumbar”.

Revenind la stilul său muzical, Marcus este unul dintre cele mai cunoscute nume atunci când vine vorba despre acele influențe liquid funk ale drum and bass-ului. Alături de alte nume grele ale acestei scene, precum Calibre, Peshay și High Contrast, Marcus Intalex aduce ‘the soul back to the step’.

Prin seturile sale, reputația de Dj a lui Marcus este una de tastemarker, deoarce artistul nu se oprește la a prezenta un singur stil fanilor, ci din contră, testează publicul printr-o selecție proaspătă și diversificată din întregul spectru de drum and bass. Pasiunea sa pentru techno, se va simți întotdeauna ca o influență profundă în muzica sa, fapt demonstrat de către succesul său recent ca artist și producător de muzică house și techno sub aliasul de Dj Trevino. Fără urmă de îndoială, ca un adevărat vizionar al drum and bass-ului și al muzicii electronice în general, Marcus continuă să-și mențină poziția de campion și artist consacrat în toate domeniile în care își expune talentul.

MARCUS INTALEX

FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii