Originar din Portsmouth, Marea Britanie, Lynx și-a lansat prima piesă la frageda vârstă de 17 ani împreună cu pionierii hardcore Ramos, Supreme și Sunset Regime. Având drumul deschis spre cariera la care visa, acesta a obținut un masterat în domeniul tehnologiei audio, dezvoltându-și abilitățile necesare pentru a-și duce propriul sunet mai departe.
Începând cu experiența muncii la studioul “Airtight” din Chichester, Lynx a lucrat alături de Friction, Mampi Swift, Stakka, Skynet și Skinny și a arătat o atitudine pozitivă. Calitățile sale i-au adus oportunitatea de a co-gestiona studioul, astfel făcând un pas important în carieră.

Dacă la începutul carierei, Lynx producea muzică hardcore, în 2002 s-a mutat într-un nou val de drum & bass, influențat de muzicia techno, lansând o serie de piese la Underfire Recordings și Audio Blueprint. Piese ca “Melting Pot” și “Special Agent” au fost apreciate de artiști precum Andy C și Ed Rush & Optical.
Dornic să progreseze și să diversifice sound-ul, Lynx a colaborat cu popularul francez DJ Flow pentru a produce “Time-Out” (Renegade Recordings, 2002). Piesa a apărut pe prima compilație “Renegade Rollers” și s-a dovedit a fi una dintre favoritele lui Fabio și a legendarului John Peel.

Din momentul apariției sale în prim-planul scenei drum n’ bass, Lynx și-a stabilit o reputație pentru producții de inaltă calitate cu edge-uri inovatoare. Soul: R, Creative Source, Soundboy Digital și propriul său imprint, Detail Recordings, sunt doar câteva dintre labelurile la care acesta a lansat piese ;să nu mai vorbim de cel mai recent single de pe Ram Records. Toate sunt o dovadă că sunetul său este nu numai proaspăt, dar și divers.

Lynx este unul dintre artiștii care au demonstrat în mod clar că pot impresiona o gamă largă de public, rămânând în același timp fideli propriului stil muzical. Anul 2014 îl prinde pe Lynx în ipostaza de a semna exclusiv cu Hospital Records, un label care susține dezvoltarea unor artiști proaspeți și a veteranilor scenei.

Viitorul sună promițător pentru Lynx, acesta reușind întotdeauna să își adapteze sound-ul în funcție de propriile dorințe, ținând cont și de preferințele publicului său.

LYNX

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii