A fost un drum lung pentru englezul Andrew Campbell aka Loxy, care a jucat un rol foarte important în evoluția drum&bass-ului în ultimele două decenii. El este unul dintre puținii artiști care au continuat să influențeze elementele drum&bass-ului underground. A stat în umbră mergând pe ideea că doar muzica trebuie sa vorbească.

Muzica l-a atras pe Loxy înca de la o vârstă foarte fragedă, crescând într-o casă unde sunetele răsunau si vibrau din toate colțurile. Cum a spus și el “Music was very influential in our family – from dub, raggae, ragga, hip-hop, soul, funk, pop, you name it. If it was good, it got played in our house.” Un B-Boy și un fan hip-hop și electro, deja era numit la sfarșitul anilor ’80 un nou fenomen, care insista asupra sunetelor futuristice ale acid house-ului și techno-ului. O clipire de ochi a mai durat și Loxy a devenit cunoscut în toata lumea prin jungle. Prestând la evenimente precum Telepathy, a ajuns să facă cunoștinta cu sunetele artștilor Jumpin Jack Frost, Fabio, Grooverdier și Rat Pack, declarând: “I was hooked.”

În 1993, cu o minte plină de idei, Loxy a avut ocazia să îi cunoasca la Brain Studios pe Bizzy B și TDK. Prima lor producție a fost “Roll Call” – producție apreciată și inclusă în seturile artiștilor DJ Rap, Trace și Bryan Gee. În același an a colaborat și cu LTJ Bukem și Tayla. Deși muzica lui a caștigat atenția publicului, Loxy a continuat să producă, iar succesul nu a scăzut deloc, ci din contra. El a declarat că întotdeauna s-a considerat DJ, în primul rând, apoi producător.

Loxy și-a făcut apariția la numeroase evenimente drum&bass în toata lumea: Exit Records, Sun&Bass, Creamfields, Fabric, Club Jungle, Desire, Evolution, One Nation, Slammin Vinyl, Breakbeat Kaos Revolution și acestea ar fi doar o mică parte din agenda lui.

Discografia lui Loxy este o adevărată călătorie în istoria drum&bass, dar și o valoare pentru Exit Records, Metalheadz, Renegade Hardware, Razors Edge, Digital Soundboy, Shogun Audio și Architecture Recordings.

LOXY

DISCOGS | FACEBOOK

Comentarii