Cine ascultă drum and bass e imposibil să nu fi auzit acest nume! Prima variantă a London Elektricity a fost formată din Tony Colman şi Chris Goss, fondatorii celebrului label Hospital Records. ‘’Pull the Plug’’, albumul de debut al celor doi a fost lansat în 1999, bineînțeles la Hospital Records. Deși melodiile de pe album au inclus multe instrumente muzicale live și două dintre ele vocea cântăreței Liane Carroll, LP-ul a fost realizat în mare parte în studio.

În 2002, Chris Goss renunță la proiect pentru a se ocupa de label. În anul ce urmează Tony lucrează la un nou album alături de mai mulți muzicieni ca Andy Waterworth, Landslide, MC Wrec, the Jungle Drummer, Liane Carroll și Robert Owens. Rezultatul este nu doar un nou album, ’’Billion Dollar Gravy’’ lansat în 2003, ci și un format de band live. Astfel că în 2004 lansează DVD-ul London Elektricity: Live Gravy, urmat în 2005 de cel de-al treilea album, ‘’Power Ballads’’.

În decembrie 2005 în cadrul unui eveniment de drum and bass organizat de Universitatea din Warwick, Tony anunță oficial că varianta live a proiectului a luat sfârșit, însă că London Elektricity rămâne numele său de DJ. De-a lungul anilor s-a făcut cunoscut în întreaga lume datorită podcast-ului Hospital Records, cu care a primit premiul ‘’Cel mai bun podcast’’ la BT Digital Music Awards.

În 2007, London Elektricity a câştigat premiul BBC 1Xtra-Xtra-Bass pentru cel mai bun live act, chiar dacă proiectul nu mai exista de doi ani în varianta live!

Cel de-al patrulea album, ‘’Syncopated City’’ a fost lansat în septembrie 2008, iar următorul, ‘’Yikes!’’ în aprilie 2011.

LONDON ELEKTRICITY

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | LAST FM | MIXCLOUD

Comentarii