Logistics este numele de scenă al lui Matt Gresham, producător și DJ de drum and bass din Cambridge, Anglia. Logistics este sinonim cu soulful drum and bass, subgen pe care a reușit să îl adapteze cu originalitate pentru dancefloor.

Matt face parte dintr-o familie unde dnb-ul curge prin vene. Cei doi frați ai săi, Dan Gresham (cunoscut ca Nu:Tone) și Nick Gresham (Other Echoes), ambii producători de drum and bass, fac parte, asemeni lui Matt, din Hospital Records. De-a lungul timpului Matt și Dan au colaborat sub numele Nu:Logic.

Artistul a crescut ascultând în cea mai mare parte trupe ca Rage Against the Machine, dar și muzică electronică downtempo. Nu a fost interesat de drum and bass până când a auzit LP-ul ‘’Music Box’’ de la Full Cycle Records. Influențat și de faptul că fratele său era deja implicat în scenă, Matt a avut primul release o colaborare cu acesta sub numele de Nu:Logic la Tangent Recordings în 2003. A urmat apoi “Come To You / Music” sub nume propriu la Brand.nu, label-ul fratelui său, release care le-a atras atenția celor de la Hospital Records. Deși în perioada respectivă Matt studia graphic design, oferta celebrei case de discuri de a semna exclusiv l-a determinat să renunțe la studii pentru a se dedica muzicii.

Au urmat celebrele piese ‘’Together’’, ‘’Spacejam’’, ‘’The Trip’’ care au atras atenția unor artiști de mare calibru ca Grooverider și Andy C. În toamna anului 2006 Matt lansează mult așteptatul album de debut “Now More Than Ever” conținând 24 de piese și care i-a adus premiul Xtra Bass al BBC 1Xtra din 2007.

În același an lansează ‘’Medical History’’, iar după un an și jumătate ‘’Reality Checkpoint’’, al doilea său LP, cu influențe dubstep și electronica. Același an, 2008 aduce ‘’Cosmonaut’’ și câteva colaborări cu Commix și Nu:Tone. Pasionat de muzică și de neoprit parcă, Matt lansează album după album: în 2009 “Crash Bang Wallop“, în 2010 ’’Spacejams’’, în 2012 ’’Fear Not’’, iar în 2014 ‘’Polyphony’’.

LOGISTICS

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii