Loadstar este un duo de muzică electronică din Bristol, Marea Britanie. Predominant, aceştia produc drum and bass, dar și dubstep şi electro. Duo-ul este alcătuit din Gavin “Xample” Harris şi Nick “Lomax” Hill. Cei doi s-au întâlnit în perioada în care Xample studia sociologia la Universitatea din Liverpool. Lomax la momentul respectiv făcea parte din trio-ul Holdtight. După ce Xample i-a trimis câteva piese lui Andy C, acesta a fost primit în ”familia” RAM. Primul release a celor doi a fost “The Latter”, iar la începutul lui 2009 au scos “Contra” și au început să împartă acelaşi studio.

Au urmat apoi mai multe release-uri la RAM și “Two Lives”, primul lor remix. În 2011 colaborările au devenit mai frecvente, incluzând remix-uri pentru Breakage, Chase & Status şi Jess Mills. Aceştia au fost contactaţi şi de către Annie Mac, pentru a creea un mashup melodiei “Price Tag” de la Jessie J, pentru BBC Radio 1.

În 2011 au lansat “Space Between”, prima piesă cu videoclip oficial. Track-ul lor “Kaoss” a făcut parte din RAM 100, a 100-lea release al label-ului, în iulie 2011. Urmează “Hit the Ground” şi un remix al piesei “You Need Me, I Don’t Need You” a lui Ed Sheeran.

2012 a fost momentul în care Loadstar şi-a reinventat imaginea: au venit cu un logo nou şi au început să fie recunoscuţi de un public mai larg. Cei doi au remixat “Tommy’s Theme” de la Noisia, care a apărut în ediţia specială a albumului lor “Split the Atom”, relansat de Mau5trap.

Urmează “Second Skin”/”Terror Drone”, iar două luni mai târziu primul lor EP, “Passenger”/”Bomber”. În noiembrie au lansat şi remixul piesei “Not Giving In” de la Rudimental, iar mai apoi “Black and White” ft. Benny Banks care are aproape 1,5 milioane vizualizări pe Youtube.

În 2013, duo-ul a produs piese pentru Don Rotten, Bennz Banks şi Scrufizzer. De asemenea au produs “Round the Clock” al lui P Money. De atunci au continuat sa lanseze piese și par de neoprit!

Comentarii