Liqüid Series este un proiect de liquid drum and bass care s-a nãscut în primãvara anului 2018 cãnd ideile puse pe o hârtie au început sa prindă forme.

Însã activitatea a început numai la sfârșitul lunii octombrie cand a apãrut primul mix înregistrat de către Detour (Vlej Zsombor Barna), fondatorul proiectului.

Făcând primul pas, Detour încă nu știa dacă proiectul o să aibă succes în țară și străinătate.

Însă ajungând la cunoscătorii acestui sub-gen de muzică, feedbackul ascultătorilor a fost una foarte pozitivă. În urma acestei lansări Detour a reușit să ia legătura cu alți producători și Dj de genul acesta din țară cu care să colaboreze în viitorul apropiat.

Până în ziua de azi s-au adunat 17 mixuri și încă 4 live-uri sub marca Liqüid Series.

În același timp viziunea lui Detour a fost una și mai mare. Nu era de ajuns să promoveze mixuri care să aibă un aspect vizual plăcut, așa că Detour s-a gândit că a venit momentul să lanseze muzică originală compusă de către artiști din România. În urma afirmației s-a lansat prima piesă ”Sunshine” în 27 Octombrie 2020, marcând 2 ani de Liqüid Series. Asta a fost primul salt ca Liqüid Series să devină ”primul” label de liquid drum and bass din țară.

În urma lansării au apărut piese noi în fiecare lună, ”Alive” tot de la Detour și un bootleg creat de către Rezilient dintr-un cover la piesa “Hai acasă” de Gil Dobrică cântată de vocalista Valeria Stoica. Bootleg-ul lui Rezilient este combinația perfectă între muzică românească și genul Liquid drum and bass. Armonia dintre aceste 2 elemente fac ca piesa să fie iubită nu numai de audiența românească, ci și de străini, rezultând ca bootleg-ul să fie repostat de către mai multe  canale de Youtube cum ar fi Fourseason și DelightDNB.

Între timp, Detour a atras o mână de oameni alcătuită din Andrei Duruș (Scatterbrain), Alexandru Cobe (Sub:liminal), Cristi Habliuc (Rezilient) și Tudor Gaita (Tudor G) pentru a crea primul EP marca Liqüid Series numit ”Winter Soul EP” cu data lansării 15 ianuarie 2021.

Munca și efortul depus de acești oameni este una incredibilă. În mai puțin de 2 luni echipa/familia Liqüid Series a creat din 0 un mini album de 6 piese cu un design de coperta care prin culorile sale cuprinde sentimentele și stările pieselor făcând o armonie totală.

Piesele fiind trimise în mai multe locuri, feedback-urile pozitive au apărut chiar înaintea lansării EP-ului. Piesele au fost folosite în mixul lui ”The Man From Del Monte” urmând ca 2 piese să fie premiate in podcastul lui Alpha Rhythm. 

Între timp a apărut o alta veste care a însemnat ca tot EP-ul să apară în premieră pe data de 9 ianuarie 2021 la ESB Radio (Cluj Napoca) în emisiunea ” Electronic Beats Selection” găzduită de către Blanilla (Angel Rusu). 

”Cu această ocazie am dori să îi mulțumim lui Blanilla că  susține proiectul nostru și că oferă șansa ca artiști locali în orice stil de muzică să fie descoperiți și ascultați într-o emisiune “de nota zece”.

Explozia EP-ului nu s-a oprit aici, piesele urmând să fie lansate în premieră pe alte canale de Youtube și Soundcloud cum ar fi Fourseason, DelightDNB si Ledge Sounds.

În curând compilația o să apară și pe platformele Spotify, Apple Music,etc.

”Ca o concluzie suntem mândri și ne bucurăm că am reușit să realizăm acest EP și sperăm din tot sufletul că o să fie ascultat în cât mai multe difuzoare din România. Așteptăm cu drag feedback-ul vostru și suntem deschisi pentru orice colaborare în viitor.”

Mai multe informații despre Liqüid Series și ”Winter Soul EP”

Facebook: https://www.facebook.com/LiquidSeries/

Bandcamp: https://liqidseries.bandcamp.com/

Soundcloud: https://soundcloud.com/liquidseries

Instagram: https://www.instagram.com/liquidseries/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLvSth4CWVVVLrdjkeMt5nQ

”Winter Soul EP”

https://liquidseries.bandcamp.com/album/winter-soul-ep

https://xn--liqidseries-vhb.hearnow.com/

Detour:

Vlej Zsombor Barna sub numele de scenă Detour este un producător/DJ de drum and bass din Sfântu Gheorghe. Pasiunea lui pentru muzica a fost prezent încă din copilărie, însă putem spune că activitatea lui a început când s-a alăturat în echipa de radio din liceul. În această perioada a învățat numeroase tehnici de mixat ajungând să creeze proiectul Detour la începutul anului 2009.

În 2011 a ajuns în Cluj Napoca, orașul care ia schimbat radical viața. A început sa mixeze în numeroase cluburi și pub-uri mici din oraș după care în 2012 a câștigat un concurs de DJ organizat de Boiler Club, premiul fiind un set de warmup pentru legendarii Evil Nine (UK), urmând să-și ocupe locul ca și DJ rezident. Făcând parte din ”familia Boiler” urmase să devină DJ rezident și la festivalul Electric Castle și de atunci a reușit să arate pasiunea și iubirea muzici la fiecare ediție.

Pe parcursul anilor lista festivalurilor a crescut, făcând prezența și la Snow Fest (FR), Untold, Vibe, etc, împărțind scena cu artiști cum ar venii Koven(UK) Noisia (NL),Wilkinson (UK), The Freestylers(UK), Stanton Warriors (UK), Fred V & Grafix(UK) și lista continua.

În 2018 a început proiectul Liqüid Series cu scopul de a găsi artiști noi și talentati care merită sa fie ascultate. Proiectul încă este la ”început” dar simte că o să aibă un succes mare pe viitor.

Mai multe informații 

https://www.facebook.com/Detourpage

https://soundcloud.com/detour-dj

https://detour-dj.bandcamp.com/

Rezilient:

Cristi Habliuc, cunoscut și ca Rezilient, este un producător de drum and basss din Iași. Compune și produce muzică soulful din 2020 și deja a semnat mai multe piese cu Fokuz Recordings, Galacy Records, Celsius și Future Retro care sunt programate să fie lansate în prima jumătate a anului 2021. De asemenea va aparea cu o piesa pe EP-ul Winter Soul alături de unii dintre cei mai talentați producători de liquid drum and bass români, care va fi disponibil la începutul anului.

Mai multe informații:

https://www.facebook.com/RezilientDNB

https://music.apple.com/ro/artist/rezilient/1518267252

https://soundcloud.com/rezilient_dnb/

Scatterbrain:

Andrei Duruș a la Scatterbrain este un dj/producer la început de drum, care încearcă să-și lase amprenta în scena muzicii electronice prin ideile sale creative. Andrei are o experiență muzicală de 10 ani, cântând la chitară, în 2016 descoperindu-și pasiunea pentru drum&bass la festivalul Electric Castle. Scatterbrain este, de asemenea, un producător entuziast, fiind inspirat de artiști precum Culture Shock, Loadstar, Technimatic sau deadmau5, cât și de trupe ca Radiohead sau Muse.

Mai multe informații:

https://www.facebook.com/sctrbrnmusic

https://music.apple.com/us/artist/scatterbrain/1479166390

https://soundcloud.com/scatterbraindnb

Sub:liminal:

Pasiunea producătorului român Alex Cobe sau Sub:liminal pentru muzică a început din copilărie, învățând să cânte la chitară încă de atunci. Născut în Oradea, între anii 2007-2008 a dezvoltat o pasiune pentru genul drum & bass. Interesul pentru acest gen de muzica a fost generat de vibe-ul underground și petrecerile care aveau loc prin anii 2007-2008. In 2014 a început să mixeze drum & bass la petrecerile din Oradea. Undeva la începutul anului 2017 a creat propriul său imprint „Apple Room Drum & Bass “, având parte de ediții numeroase de-a lungul anilor.

In jurul anului 2018 a început să producă muzică. Sound-ul său este inspirat de artiști de liquid Drum&Bass atât vechi cât și noi din scenă. Primul său EP ‘Space&Time’, care a fost și EP-ul său de debut, a fost lansat la labelul olandez Fokuz Recordings în aprilie 2020 și a primit un feedback și suport larg de la artiști precum: High Contrast, Doc Scott, Muffler, DJ Aphrodite, Dexcell, A-Sides, Philth, Melinki, Random Movement.

A început să colaboreze cu HumaNature și Resurgence la cel de-al doilea EP ‘Around The World ’ care a fost lansat la Fokuz Recordings în iulie 2020 și a primit suport de la artiști precum: Doc Scott, Dave Owen, Bredren, Anthony Kasper, Incident. Ultimul său single la Fokuz Recordings, „Afraid “, a primit un suport imens în mixuri de la: LTJ Bukem, Sweetpea, Nelver. Release-uri noi de la Sub:liminal sunt pe drum, așa că stați cu ochii în patru!

Mai multe informații:

https://www.facebook.com/subliminaldnb

https://music.apple.com/us/artist/subliminal/965941031

https://soundcloud.com/subliminaldrumandbass

Tudor G:

Pentru Tudor G totul a început în urmă cu 10 ani când a auzit primele piese drum and bass la o petrecere locală. Intrigat de complexitatea și varietatea acestui gen, și-a început activitatea de dj după scurt timp. Muzica a devenit o modalitate de exprimare și aceasta conexiune l-a determinat să continue să răspândească piesele care îl inspirau la numeroase evenimente pe plan local. Atras în mod deosebit de sound-ul soulful al liquid drum and bass-ului și de simplitatea și caracterul organic al pieselor deep, caută să găsească un echilibru între cele doua, construind cu fiecare tranziție o experiență auditivă intriganta. Interesat și de producție, Tudor se folosește într-un mod creativ de influențele muzicale variate pentru a contura un sound distinctiv și personal.

Mai multe informații:

https://www.facebook.com/tudorg.dnb

https://soundcloud.com/tudor-g

Comentarii