Launmomentdat în parc cu Om Unit, Sandrino, Dubapest Hifi, Mr. Goju, Blanilla, Karpov Not Kasparov și mulți alții

Cea de-a doua ediție Launmomentdat în parc va avea loc în perioada 9-11 iunie 2017. Timp de trei zile, Parcul Botanic se va transforma într-o platformă de susținere a muzicii și a artei contemporane. Conceptul va oferi un spațiu cultural şi relaxant pe timp de zi, având la dispoziţie muzică de calitate, decoruri speciale şi jocuri distractive aferente unui asemenea eveniment.

Programul artistic din parc se va desfășura între orele 14:00 – 00:00. Sesiunea de after-party va avea loc după ora 00:00, vineri la Undertheivy, Aethernativ și Cuib d’ Arte, iar sâmbătă va continua la Aethernativ și Cuib d’ Arte.

Printre invitații festivalului se numără: Om Unit, Sandrino, Dubapest HiFi, Mr. Goju, Blanilla, Karpov Not Kasparov, Punu, Mighty Boogie, Newgotti, High Kulture, Von Bruber și mulți alții.

OM UNIT

În calitate de producător și DJ, Om Unit va rămâne o prezență semnificativă și un pionier în industria muzicii electronice din ultimii șapte ani, având în spate un deceniu de formare în spectrul underground al muzicii hip-hop.  Jim Coles a luat numele Om Unit la sfârșitul anilor 2000.

Producțiile lui îmbină diverse influențe din hip-hop, dubstep, ambient, jungle și footwork. Astfel, la începutul anului 2010, a ajuns să fie inițiatorul legăturii stilistice dintre jungle și footwork, lansând o serie de producții care l-au adus în atenția scenei drum & bass. Această abordare exploratorie l-a făcut să devină unul din cei mai căutați remixeri. DJ Magazine l-a nominalizat ca fiind cel mai bun producător și cel mai bun remixer al anului 2016.

De-a lungul carierei, Om Unit a colaborat cu case de discuri ca: Civil Music, Metalheadz, Planet Mu (Machinedrum), All City Records și Exit Records. În 2011, acesta și-a lansat propria casă de discuri, numită Cosmic Bridge, care se concentrează pe ediții limitate de lansări pe vinyl și care devine sold-out în câteva zile.

SANDRINO

Pasiunea lui Sandrino pentru viață este determinată de dragostea lui față de muzica house. Născut la Oțelu Roșu, cariera lui a luat aripi în 2003, pe vremea când era rezident la renumitul club Butan din Germania. Acolo, el l-a întâlnit pe Frank Beckers aka Frankey, iar amândoi au dezvoltat pe parcursul anilor, celebrul proiect intitulat Frankey & Sandrino. Proiectul duo a debutat în 2010 și pune în evidență setea pentru adâncirea și armonizarea muzicii 4/4. Împreună au lansat EP-uri prin celebra casa de discuri Innervisions, Kompakt și Mood Music.

DUBAPEST HIFI

Dubapest Hifi este primul proiect de soundsystem reggae din Ungaria. Grupul muzical este format din doi selectori – Jahfar și Captain Midnite, împreună cu Babystep la microfon, având un sistem de 20 kilowați.

Proiectul îmbină stilurile  roots, reggae, dub, stepper și new digital. Selecția lui Jahfar este considerată mai profundă și mai spirituală, cea a lui Midnite este mai dansantă, iar a lui Babystep promovează mesaje despre iubire și pace. Această combinație oferă un spectru larg asupra muzicii reggae, având ca obiectiv unirea oamenilor prin muzică și educarea lor prin dragoste.

MR. GOJU

Originar din Podgorica, Muntenegru, Mr. Goju promovează muzica nudisco, modern funk, soul, swing și jazz. Fiind omul din spatele proiectului Migrations Radio, el a oferit timp de un deceniu o imagine amplă asupra muzicii contemporane. Spectacolele sale au câștigat popularitate internațională, ceea ce a dus la numeroase colaborări cu posturile radio, casele de discuri și promoterii din întreaga lume.

Dj-ul nu este străin nici orașului nostru, având în trecut o mulțime de apariții scenice atât în Timișoara, cât și alte orașe din țară. 

BLANILLA

Angel Rusu aka Blanilla este DJ și producător de breakbeat și drum & bass, fiind prezent pe scena muzicii românești de aproximativ un deceniu. Este foarte îndrăgit pentru seturile sale energetice și dinamice. Originar din Transilvania, Blanilla a reușit să ia parte la toate festivalurile importante din zona sa, precum TM Base, Electric Castle, Summer Break etc. A colaborat cu o serie de label-uri internaționale, precum Sound Of Habib din Suedia, V.I.M. Records din Croația, Distinctive și Kindcrime Rec din Anglia.

KARPOV NOT KASPAROV

Băieții de la Karpov Not Kasparov, și-au cărat instrumentele în ultimii patru ani prin toată Europa. Au susținut concerte în locații alternative din Berlin, Milano, Viena, Florența, Hamburg, Basel, Torino, Bruxelles, Dusseldorf etc. Muzica lor trezește nostalagia muzicii dancefloor specifică aniilor 80, cu  influențe din jazz și folclor oriental.

Proiectul a debutat cu LP-ul Soundtrack for a Game of Chess, fiind nominalizat “Albumul lunii” de către Vice Magazine, și ulterior fiind auzit la radio-ul newyorkez WFMU. Ultimul album intitulat The Vocal Edits (2016) este considerat cea mai prietenoasă producție de synth-pop și dancefloor de până acum,  fiind lansat prin label-ul FiverHouse.

MIGHTY BOOGIE

Mighty Boogie reprezintă unul dintre cei mai buni DJ de muzică jungle şi drum and bass din Timişoara, fiind influenţat de evenimentele organizate pe la începutul aniilor 2000, de către pionierii AnonimTM şi TMBase. Încă de atunci, şi-a manifestat dragostea şi curiozitatea pentru muzică prin achiziţionarea unui set de pickupuri şi colecţionarea de vinyluri cu muzică reggae, hip hop şi drum and bass.

DJ şi producător, pe numele său adevărat Bogdan Haidu, a reuşit să fie remarcat atât pe plan naţional, cât şi internaţional, fiind prezent pentru cinci ani la rând la cel mai prestigious festival de drum and bass din Europa și anume Outlook din Croaţia.  A împărţit scena cu artiştii Friction, Goldie, Dj Marky, Benny Page, Serum, Danny Byrd şi David Rodigan.

În 2010 a creat conceptul de evenimente numit Digital Rush împreună cu General Trix, care invitau artiști internaționali în binecunoscutul club Setup. Debutul său este marcat de EP-ul Dance get serious, lansat la VIM Records în 2012. Stilul său unic de a combina reggae, jungle şi drum and bass, i-a câştigat o reputaţie importantă în industria muzicii electronice româneşti.

NEWGOTTI

Newgotti este un nume destul de cunoscut pentru scena timișoreană de muzică electronică, fiind membru al grupului AnonimTM. Prima apariție scenică a avut loc acum zece ani. Seturile lui sunt un mix de stiluri, precum break beats și house, învârtind viniluri de la genul liquid beats, la linii grele de bass.

HIGH KULTURE

High Kulture a debutat în 2013, fiind un proiect colaborativ între DJ SE, Vru Dubz și Sagaman. Proiectul promovează muzica bass, dubstep, hip-hop, reggae, dancehall, jungle, alături de elemente de turntablism.

High Kulture a participat în cadrul celor mai importante festivaluri din țară precum: Basswave Festival, Electric Castle Festival, Sunspot Festival, Cincis Summer Fest. Trio-ul a colaborat în 2015 cu MC Bean și Vali Umbră pentru realizarea unui dubplate. In anul 2017, High Kulture va lansa primul EP Bass Era feat. Unda Sinista la Dirty Beats Records.

VON BRUBER

Von Bruber este un artist român stabilit la Viena. El și-a început cariera muzicală, punând muzică în diferite cluburi de acolo. Are o viziune profundă asupra muzicii house, reușind să tenteze publicul la dans. Seturile lui combină genurile post-dance precum post-punk, new wave, goth-rock, electric funk, italo și nu-disco. Adeseori, folosește sunete exotice,  care fără prea mult efort, cresc entuzismul publicului. 

Activitățile proiectului sunt derivate din compoziția contemporană și includ pe lângă programul muzical, și expoziții de artă (Pop-Up Store), ateliere, film, spectacole de teatru și dans. Launmomentdat în parc oferă o experiență unică de festival, accesibilă pentru toate categoriile de public. Concertele și activitățile au loc pe timpul zilei, între orele 14:00 și 00:00, în perioada 9-11 iunie 2017. Accesul la festival este gratuit.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/267816243671856/

Istoric Foto: https://drive.google.com/drive/folders/0B-B1cbVtfRBaLXNiUk9xcXA5WnM

Comentarii