Klute este aliasul lui Tom Withers, un producător și DJ de drum and bass din Londra, Marea Britanie. Este de altfel toboșar, vocalist și compozitor în trupa The Stupids. Cariera sa de producător în industria electronică a început la începutul anilor ’90 în ritmuri de techno apoi schimbându-și orizontul către drum and bass.

A reușit să publice 12 single-uri sub aliasul de Override în 1995 și 1996, iar în 1996 sub numele de The Spectre. Klute a luat contur în 1998 odată cu lansarea LP-ului “Casual B”. În 2001 pune bazele label-ului Commercial Suicide unde lansează albumele “Lie, Cheat & Steal”-2003, “No One’s Listening Anymore”-2005, “The Emperor’s New Clothes”-2007 și  “Music for prophet”-2010.

Klute a avut contact și cu alte case de discuri precum Hospital Records, 31 Records, Soul:R, Shogun Audio, Metalheadz, și Breakbeat Science Recordings.

În 2013 lansează “The Draft”, o altă componentă a ambiției sale muzicale marcată de o producție ce a reușit să dezamăgească niciodată. Susține că acest material este dus dincolo de limite. Drum and bass-ul reprezintă o lume de posibilități stabilite în cadrul unei structuri muzicale.

Declară într-un final despre activitatea sa luată în ansamblu “Iubesc muzica, îmi place să mă scufund în ea. De fapt îmi place să scriu despre ea făcând din asta o obsesie.”

KLUTE

 FACEBOOK | TWITTER

Comentarii