Superb, magnific, extraordinar! Nu ştiu ce sau câte cuvinte să pun pentru a descrie party-ul de aseară. A fost o nouă seară de neuitat la Arenele Romane din Bucureşti, unde pe rând, ZERO, FEINT, TC, RENE LAVICE şi IVN au făcut din această dată, 11 iunie, una pe care eu nu o voi uita deloc uşor şi, cu siguranţă, nu sunt singurul. În tot acest timp, olandezii de la HYBRID VISUALS au oferit un show vizual de invidiat (putem compara cu cel de la Rampage, din moment ce ei se ocupă cu asta, în limita posibilităţilor desigur :)) ). În timpul petrecerii, tradiţionalul concurs de graffiti a avut loc, artiştii fiind la nivelul petrecerii cu siguranţă. Am reuşit să prindem şi răsăritul, un lucru pe care ni l-am propus şi suntem bucuroşi că l-am reuşit. Deşi se anunţau averse, pe unele site-uri chiar furtuni, chiar şi vremea a ţinut cu noi şi vrem să îi mulţumim şi ei că a fost de treabă.

Seara a început cu ZERO care face parte din Beta Kru. Setul acestuia a fost unul de warm-up, atent lucrat, selecţionat şi oferit publicului care se încălzea, destul de numeros pentru acea oră devreme din noapte. Plăcându-mi poate cel mai mult warm-upul la o petrecere, acesta fiind în opinia multora cea mai importantă parte a unui eveniment de drum n bass, am fost plăcut impresionat, atât eu, cât şi ceilalţi oameni din public, care au venit devreme cu multă poftă de dans. Am putut auzi de la el ”Interstate” a lui Spirit, care s-a auzit super btw, dar şi ”The Puppeteer” – DRS sau ”Dusty Fingers” a lui S.P.Y.

Următorul pe scenă a fost FEINT, artist din UK. Setul acestuia a emanat voie bună şi emoţii puternice, având atât liquid, marca Liquicity, cât şi neurofunk, marca Blackout. Publicul dansa la fiecare drop, văzându-se într-adevăr pofta de drum n bass şi, mai ales, de vară şi de o arenă open air. Muzica pusă de Feint a picat la ţanc cu momentul petrecerii, fiind summerfest, însă a fost un set plin de energie, acesta fiind pentru prima oară în România. Am putut auzi, după cum am zis, un spectru larg de drum n bass, de la piese ca ”Throwdown” a lui Fox Stevenson, aka Stan SB, la remixul ”Nasty” realizat de Spor.

A urmat unchiul TC, care şi-a făcut apariţia pe scenă într-un stil caracteristic, surprinzând prin alternanţa de ”anthem-uri” şi piese mai obscure, o combinaţie realizată perfect. Selecţie de clasă şi spectacol, asta a oferit TC la a treia sa vizită la Arena dnb, unul din locurile lui preferate şi am putea zice chiar familiare. Acesta a întreţinut atmosfera atât din postura de DJ cât şi de, să zicem mic MC, rămânând pe scenă atât în timpul setului lui Rene, cât şi în timpul setului de închidere, realizat de IVN. TC ne-a încântat cu piese proprii, nelipsind bineînţeles ”Get Down Low”, care a fost inspirată din prima să apariţie pe scena Arena dnb, în ianuarie 2013, la UKF alături de Sigma şi Skism. De asemenea, am putut auzi ”Ghetto Bizness” a lui DJ Die, sau, unreleased, remixul lui Sub Focus la piesa “Breath” a lui Eric Prydz şi Rob Swire, o piesă legendară care va deveni un imn cu siguranţă.

După multe rugăciuni, a venit şi RENE la arene. Canadianul este primul de naţionalitatea aceasta care a urcat pe scena Arena dnb, astfel bifandu-se încă o ţară. Acesta a avut un set predominat de piese pe stilul său, care nu are nume, în opinia mea acesta fiind unul dintre puţinii artişti care şi-a creat un stil propriu. Am putut auzi şi piese neurofunk. Atât el cât şi TC au întreţinut atmosfera de la microfon cu brio. Mult respect pentru prima sa prestaţie în România, publicul care-l cunoaşte s-a aşteptat la un set energic şi nebun şi nu a fost dezamăgit. Am putut auzi piese proprii ca ”Hotblooded” şi remixul sau la piesa celor de la The Prodigy, ”Rebel Radio”, dar şi ale altor artişti, cum ar fi ”Rudeboy” de la Sigma.

Din păcate petrecerea trebuia să ia sfârşit la un moment dat. Însă IVN ne-a ţinut până dimineaţa târziu cu un set plin de neurofunk, astfel că pentru încă câteva ore, am stat aţintiţi cu privirea spre scenă şi am dansat fără să ne gândim la sfârşit. Am prins răsăritul, lucru mult aşteptat şi dorit de toţi, iar pentru asta îi mulţumim lui IVN. O poveste interesantă este că în martie anul trecut, acesta realiza un promo mix pentru petrecerea Arena dnb care îi avea ca invitaţi pe TC şi THE PROTOTYPES. Acum acesta a ajuns să pună muzică pe aceeaşi scenă cu TC, lucru frumos şi respectabil. Din setul lui alegem câteva piese de referinţă ca VIP-ul piesei ”Ladies Night”, producţie marca Drumsound & Bassline Smith, sau remixul semnat Bladerunner al piesei ”Buck Rogers”.

A fost, dacă nu cea mai frumoasă petrecere, una dintre cele mai frumoase şi reuşite petreceri Arena dnb la care eu am asistat. Mulţumim Arena dnb pentru spectacolul creat şi pentru că ţineţi sus steagul dnb-ului în România. Aşteptăm cu nerăbdare informaţii despre următoarea seară nebună, găzduită de Arenele Romane şi de Arena dnb.

www.arenadnb.ro

Comentarii