Numele lui Simon Gabor, aka Jade, cu siguranță vă sună foarte cunoscut, dat fiind faptul că acesta a făcut furori pe scena de drum and bass încă de prin anii 2000, lăsându-și amprenta pe labeluri ca Black Sun Empire Recordings (2004) și Moving Shadow (2008).

La începutul carierei sale, Simon își posta piesele realizate de el, sub anonimat, pe o coloană numită “Music To Your Years”, până în momentul în care producătorul de drum and bass, SKC l-a descoperit. Fiind interest de materialul acestuia, l-a ajutat să evolueze, încurajându-l. În afară de ajutorul oferit de SKC, Jade a avut și ocazia de a petrece ceva timp cu Chris.SU într-un studio, acesta având aceeași influență asupra DJ-ului, încurajându-l să producă muzică.

După primul său release, prin intermediul label-ului Black Sun Empire Recordings, cariera lui a luat avânt, iar de atunci 50 de alte piese de-ale lui au fost lansate de alte 15 label-uri diferite. Stilul unic al lui Jade l-a așezat printre cei mai buni producători de drum and bass, acesta susținând concerte prin Europa și America de Sud, devenind foarte căutat. Piese ca “Got Lost” sunt un exemplu perfect pentru a arăta sunetul lui inițial. În anul 2009, Jade își lansează albumul de debut, “Venom LP”, prin label-ul Citrus Recordings, o afirmație puternică a producătorului, care a împrăștiat “Budapest sound” lumii.

2011 îl surprinde pe Jade trecând la un alt nivel, înființându-și propriul label, numit Eatbrain, care a evoluat rapid în comunitatea de drum and bass, la nivel global, având susținerea unora dintre cei mai buni DJ/producători. În doar câțiva ani, Eatbrain a lansat muzică pentru Mefjus, Mindscape, Black Sun Empire, State of Mind și Neonlight, în timp ce a susținut și newcomer ca NickBee și Teddy Killerz.

JADE

SOUNDCLOUD | FACEBOOK

Comentarii