Această săptămână a început foarte trist pentru comunitatea de drum and bass. Este vorba de ştirea legată de trecerea în nefiinţă a lui Marcus Intalex. Muzica lui a inspirat şi a condus foarte mulţi artişti pe drumul pe care sunt acum. Din punctul meu de vedere, dacă el nu devenea un artist, lumea drum and bass-ului putea avea o cu totul altă culoare. Compoziţiile lui nu cred că pot fi imitate de nimeni, armonia ce se regăseşte în ele fiind perfectă.

Aş recomanda câteva piese de la acest pionier al drum and bass-ului:

Pentru mine piesele lui reprezintă întotdeauna ceva fresh, ceva ce nu prea auzi în stilul ce domină astăzi scena. Deşi sound-ul nu este agresiv, acestea te îndeamnă spre mişcare, indiferent de stare sau de unde te afli.

În continuare, am avut o surpriză foarte plăcută să văd numele lui Monty (care nu de mult a avut releasuri şi la Hangout Music) pe pagina Invisible records cu următoarea piesă ce va fi lansată pe 2 iunie:

https://soundcloud.com/invisiblerecordings/monty-set-the-swing

Tot pe data de 2 iunie, la Metalheadz, SCAR (compus din Survival şi Script), ce m-a impresionat cu o piesă versatila plină de elemente jazzy, şi cu o voce caldă, oferită de Eleanor Higgins. SCAR întotdeauna m-a surprins prin recidiva lor către sound-ul mai vechi al drum and bass-ului, fiind exact ce poate ţine în priză un public, şi la 5 dimineaţă.

https://soundcloud.com/metalheadz/scar-beside-me-feat-ben-hadwen-eleanor-higgins

Fără nicio altă introducere necesară, GOLDIE lansează un nou album, pe data de 16 iunie. Este un album aşteptat de toată lumea, şi suntem siguri că unul din cei mai cunoscuţi artişti de drum and bass nu ne va dezamăgi deloc. Până acum, singurul preview este următorul single:

 

 

https://soundcloud.com/goldie-official/1-goldie-vs-ulterior-motive-i-adore-you?in=goldie-official/sets/goldie-i-adore-you

Am ajuns şi în sfera de dark şi minimal a drum and bass-ului. Am descoperit această piesă halftime, sumbră ceea ce rar întâlneşti în ziua de astăzi. Conspired Within urmează să  lanseze Lost Rituals/ Telestic pe data de 23 iunie, la Delta9 Recordings:

https://soundcloud.com/delta9recordings/sets/out-on-23-06-2017-conspired

Păstrând aceeaşi latură a drum and bass-ului pe data de 9 iunie, Critical Music ne prezintă Systems 008 semnat VROMM, release ce va avea loc pe data de 9 iunie.

https://soundcloud.com/vromm/vromm-b-movie-critsys008-noisia-radio-rip

 

În ultima vreme scena românească a început să aibă din ce în ce mai multe releasuri. E de notat, ce reprezintă scena locală în drum and bass, şi anume undergoundul. Mighty Boogie şi Brusten au făcut o echipă foarte bună în ultima vreme, dar nici individual nu este de neglijat niciunul dintre ei:

https://soundcloud.com/hangoutmusic/sets/brusten-mighty-boogie-stuck-on-my-mind-ep-free

https://soundcloud.com/brusten/brusten-x-mighty-boogie-adhd-cut-from-bassdrivecom

Pe data de 9 iunie, la Symmetry Recorings, Ill Truth va lansă EP-ul “In Your Soul”.

Deşi relativ nou în scenă, acest duo nu iroseşte timpul şi îşi face simţită prezenţa în comunitatea de drum and bass internaţională. EPul conţine şi o piesă halftime Tear Up, ce sigur îţi atrage atenţia completând povestea compusă de acest release.

https://soundcloud.com/symmetry-recordings/sets/ill-truth-in-your-soul-ep

Luna aceasta la Dispatch avem un release de la Rizzle, un EP al unui britanic relativ nou în scenă, dar care a ajuns să producă un sound demn de această casă de discuri.

https://soundcloud.com/anttc1/rizzle-ascension-dispatch-ltd-035-clip

Methlab Recordings nu se lasă nici ea mai prejos luna aceasta, iar pe 8 iunie, va scoate un release semnat Disprove, o lucrare dark, dar în acelaşi timp dinamică.

https://soundcloud.com/methlab-recordings/sets/disprove-oppression-ep-bnkr

Ultima mea recomandare este o piesă lansată anul trecut, dar mi se pare perfectă pentru vara ce abia începe, visătoare, lead-ul îmbinându-se perfect cu ritmurile de drum and bass.

Sper ca v-au placut aceste recomandări. Ne revedem luna viitoare!

IVN

 

 

Comentarii