Ideea de Iphaze a luat naștere în 2005 în urma întâlnirii dintre designer-ul grafic și editorul video Thomas Masselis și Patrice Cadio(Toch), tânăr artist de muzică electronică. După un an de muncă împreună numele “Iphaze” a fost adoptat, care înseamnă: omogenitatea mișcării evoluționare dintre planetele sistemului solar. Drept urmare, Thomas Masselis a creat logo-ul grupului din Floarea Sacra de Lotus, un simbol puternic.
Stilul muzical al grupului este deja orientat înspre electro și dnb. Toch a făcut parte din trei trupe diferite încă din adolescență, de la rock la reggae, și îndreptându-se spre dnb cu proiectul Iphaze.

Patrice Cadiou s-a mutat în Toulouse, ceea ce a despărțit duo-ul în 2006. Apoi au început înregistrările unui prim EP de cinci melodii “Azimuth Noctambule”. Însă, acest EP rămâne un exemplar distribuit doar profesioniștilor. În decembrie 2007, Toch îl întâlnește pe Julien Escalier, în timpul unui program de seară la radioul FMR, care mai târziu avea să devină inginerul de sunet al proiectului. Mai apoi Michael Piaser i-a contactat și le-a propus o colaborare cu el ca toboșar.

În 2009, Iphaze a înregistrat un prim album “Insight” în timp ce locuia în Rio Grande de Montauban în formatul trio: bass, tobe și parte mecanică. Înregistrat și mixat de Julien Escalier și masterizat de Kobe la Saint Etienne’s Loaded Studio.
În ianuarie 2016, Iphaze lansează primul lor album live înregistrat la Metronum în Toulouse, Franța și mixat la Black Electric Elephant Studio, masterizat de Adrien Sauvaget. Un album lansat sub numele noului lor label:Bass Fury Records. E de notat faptul că Iphaze a avut concerte în unele dintre primele mari festivaluri dedicate muzicii bass: The Beats for Love fest în Ostrava, Republica Cehă cu aproximativ 60 de mii de participanți în 2016, și faimosul Lausanne Balelec festival cu o ediție soldout care a numărat 15 mii de oameni.

http://www.iphaze.fr

https://www.facebook.com/iphaze

https://soundcloud.com/iphaze

Comentarii