Sweetpea este una dintre cele mai prolifice femei din scena underground a drum and bass-ului. Pasiunea ei pentru muzica underground nouă și dragostea față de bass poate fi simțită în toate mixurile.

A mixat alături de nume mari în locații celebre cum ar fi Electric Brixton, Hidden, Plan B, Egg, 93 Feet East și Cafe 1001. Iar noi ne vedem cu ea de revelion la Escape!

 

De unde numele Sweetpea?

Mama mea s-a gândit la numele Sweetpea. Îmi amintesc când mi-am luat deck-urile, aveam nevoie de un nume de imediat! Mama mi-a spus să mă relaxez și să las numele să vină de la sine: “Nu te gândi prea tare la asta”. În dimineață următoare, s-a trezit și a spus: “Ce zici de Sweetpea? Așa îți spuneam când erai mica” și de atunci așa a rămas.

De cât timp ești DJ? Cine te-a influențat? Unde și când ai pus muzică prima dată? 

Pun muzică de când aveam 13 ani. Am început să mixez în subsolul unei prietene de familie, am întrebat apoi dacă mai pot veni să mixez și a devenit rutină. Am început să iau în serios “meseria” de DJ când m-am mutat în Londra, la 21 de ani. Bunul meu prieten LS Dare, mi-a oferit ocazia de a pune muzică la petrecerea de ziua lui în vestul Londrei. Tot atunci a fost prima dată când l-am întâlnit pe Philth.

A fost greu pentru tine să devii cunoscută pe scena drum and bass?

Cred că, din punct de vedere vizual, oamenii sunt mai surprinși să vadă o femeie care mixează, dar am muncit din greu exact ca și băieții. Am întâlnit o mulțime de oameni minunați care fac parte din scenă drum&bass și fiecare este cu picioarele pe pământ, genul nu a fost niciodată o problemă pentru mine. Faci drum& bass pentru că iubești genul, nu pentru recunoaștere din partea cuiva.

Unde îți place cel mai mult să mixezi?

Iubesc să mixez în Londra. Sunt  ca o mică familie fanii drum& bass aici și mereu te vei întâlni cu cineva din gașcă, indifferent de ce zi este.

În ce direcție crezi că se îndreaptă scena drum&bass în următorii 5-10 ani?

Este fain să vezi progresul producătorilor drum&bass, unii își fac propriul label: Alex Perez-1985, DLR-Sofa Sounds, Ulterior Motive-Guidance Music, Breakage-Index. Ei găsesc talente noi și lansează muzică pe care o doresc. Noile label-uri cresc, sunte tot mai “puternice”, anul acesta au fost lansate câteva proiecte uimitoare- Lifestyle Music, The Dreamers, Addictive Behaviour, Hyperactivity, Context Audio, Terabyte Records.

Ce părere ai despre scena drum&bass din România?

România este cu siguranță unul din publicul meu preferat, toată lumea merge la rave-uri să se distreze și să danseze. Cluburile sunt parcă într-o lume a lor și îmi place atmostfera rustică a halelor. Visualurile de la Escape Venue sunt ceva aparte, cum nu am mai întâlnit până acum. Uimitor! Este atât de fain să vedem cum se schimbă scenă muzicală după ce s-a bazat pe neurofunk atâta timp. Toate rave-urile label-urilor de la Dispatch la Rupture au avut loc aici. O schimbare la 180 de grade.

Care sunt planurile tale de viitor?

Am câteva party-uri programate. Anul viitor mă voi concentra mai mult pe partea de producție. Fac chestia asta de ceva timp, dar sincer nu am avut destulă încredere în muzica mea. Am colaborat cu câțiva prieteni în ultimele luni și m-au impulsionat. Abia aştept revelionul din Timişoara!

Mulțumim pentru timpul acordat, Sweetpea!

 

SWEETPEA

 FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

Comentarii