Structure mixează Drum&Bass de aproape 10 ani,dar pasiunea pentru muzică o are din totdeauna.Fiind axat pe stiluri dark,liquid,old-school și deep,în seturile lui se găsesc soundscape-uri, break-uri și bass constant.Influențele se trag dintr-o obsesie pentru Jungle (era 97’) și the Amen.Pentru el tobele sunt cele mai importante și dețin cheia pentru estomparea liniilor Jazz și Drum&Bass într-un sunet futurist,unic pentru această scenă pe care o iubim.Muzica trebuie să forțeze limite și să-și ducă ascultătorii într-o călătorie,din această cauză țelul său este un voiaj trippy,hypnotic,jazzy și sumbru spre viitor.Face parte din label-urile Soulvent Records,Influenza Media ,Overflow Music și Rush Records.De asemenea pune muzică constant la RudeFM și LifeFM.

A fost de acord să îmi ofere și un interviu.

De ce numele Structure?

Cred că numele vine din faptul că am auzit o grămada de seturi fără scop. Piese la întâmplare puse fără nici o ordine. Desigur, nu e nevoie să fi robotic dar trebuie să existe un fel de țel.

Înafară de Drum&Bass/Jungle ce alte genuri muzicale îți plac? Ce asculți acasă,  când ești singur?

Sincer să fiu ascult chestii destul de la întâmplare. Prefer soul/funk, dar sunt foarte atras și de blues, rock clasic, hip-hop, muzică mai veche în principal.De asemenea, îmi plac și genuri mai ciudate ca și techno industrial, disco și metal. În principu orice e mai heavy cu influențe soul.

Ce te inspiră când creezi o piesă sau un mix?

Când fac un mix nou totul depinde de stare. Mă simt de parcă ar trebui să stabilesc o scenă. Foarte des mă gândesc la Londra sau orice oraș pe timp de noapte.Poate fi întunecat și furios, dar și calm și jazzy.

Care îți sunt influențele muzicale?

Ciudat, muzica metal m-a atras spre drum&bass. A fost acea nevoie pentru un sunet mai heavy, dar în același timp e și nevoie de ceva epic și ceva ca jazz-ul care să poată purta aceste sunete în orice direcție. drum&bass-ul poate face asta.

Ce te-a făcut să devii DJ? Cine ți-a servit drept inspirație/model?

Am început să fiu DJ doar prin faptul că am fost responsabil de playlist-uri la house party-uri când eram mai tineri. Sună caraghios dar m-am simțit bine fiind de încredere cu melodii, lumea a răspuns la muzică și mi-a plăcut. Muzica e mult prea bună pentru a nu fi împărțită cu ceilalți. Prima pereche de deck-uri le-am luat la 17 ani și am pornit. Primii artiști care m-au inspirat au fost Break, Marcus Intalex, DJ Marky, la naiba până și Andy C, Hype și faptul că am văzut ce pot să facă cu ceva muzică de calitate și un public.

Care este super-eroul tău favorit?

Spiderman, mai mult ca sigur.

Dacă ai putea mixa cu orice DJ cine ar fi el?

Cu ușurință ar fi Loxy, The Grim Reaper. E pur și simplu ridicol. Face mixatul să pară lipsit de efort și aduce întotdeauna vibe-urile cele mai heavy. Incontestabil. Sau DJ Flight. Înafară de Loxy ea este DJ-ul meu preferat.

Cum ți se pare scena actuala drum&bass?

Muzica în sine se situează pe una din cele mai bune poziții pe care a fost de-a lungul timpului. 2017 a fost un an uriaș pentru Jungle  și sunetele 170. E bine să-i vezi pe cei care fac parte din cultură ducându-se mai adânc sau întorcăndu-se la rădăcini. Cât despre scena rave, ei bine, e greu. Pe hârtie sunt sigur că arată bine, dar calitatea muzicii de-a lungul nopților poate fi șocantă. Sau poate doar îmbătrânesc. Nu este de ajutor nici faptul că multe cluburi de noapte din Londra sunt închise. Se insistă pe seri care se bazează doar pe numere garantate care intră pe ușă.

Spune-mi trei lucruri care te enervează cel mai mult.

-Jump Up

-Jump Up

-MC-ii Jump Up

Care este label-ul tău favorit?

Din totdeauna? Metalheadz. Recent? Samurai, Skeleton, Cylon, Foundation X, Rupture, multe pe scurt. Scena este prea bună fix acum. Trebuie să menționez și Ronin Ordinance. Sunt de așteptat lucruri mărețe de la ei.

Unde îți pot asculta fanii drum&bass piesele și mixurile?

Soundcloud: soundcloud.com/strucurednb-1

Facebook: @structurednbuk

YouTube: structure dnb (în video search, cel cu mega mixes) aici sunt mai mult rollere și chestii mai vechi. E nevoie să mai dau niște atenție aici.

La ce festivaluri în Europa sau în lume ți-ar plăcea să pui muzică? Sau ai pus deja?

Pun muzică la Glastonbury Festival de 3 ani încoace. Aș vrea să experimentez un festival cu tematică mai electronica. Boomtown și Shambala arată bine. Dekmantel pentru techno de asemenea. Sunt și cele la întâmplare prin păduri care par foarte distractive.

În ce direcție vezi că se duce scena drum&bass peste 10 ani?

Sunt sigur că se va menține puternic în continuare. Aștept să văd ce va aduce generația următoare odată ce se va sătura să audă același lucru. Întotdeauna o face. Vor vrea să caute după ceva mai deep. Underground-ul va rămâne tot timpul.

Mulțumesc pentru timpul acordat și mult succes în continuare!

 

STRUCTURE

 FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Comentarii