Interviu Mighty Boogie

1140

De ce ți-ai ales numele de “Mighty Boogie”?

Ei bine, numele a apărut mai mult ca o glumă. Într-o zi un prieten m-a strigat așa, iar eu eram în căutarea unui nume de scenă la vremea respectivă…mi s-a părut că sună amuzant. De asemenea cred că numele trebuie cumva să reflecte caracterul tău sau al muzicii tale, nefiind, totuși, atât de important.

Care este labelul tău favorit?

Ca să fiu sincer, este greu să mă rezum la un singur label, însă, dacă ar fi să aleg, cred ca ar fi V Recordings.

Ce crezi despre scena drum&bass din ziua de astăzi? Care crezi că este evoluția acesteia de când te-ai apucat de mixat?

Cred că scena este grozavă la nivel global. Ca orice alt gen muzical are momentele sale bune și proaste, dar în momentul de față drum and bass-ul are o bază foarte solidă. Iubesc faptul că în decursul anilor acest stil muzical s-a împărțit în atât de multe substiluri, existând un flux constant de talent care intră în scenă.
Pentru a răspunde celei de-a doua întrebări, scena s-a schimbat într-o oarecare măsură. Datorită tehnologiei și a ușurinței de a accesa muzica în zilele noastre există un număr mult mai mare de DJ, oamenii care vin la petreceri sunt diferiți, regulile jocului schimbându-se puțin. Este mult mai ușor să devii DJ acum.

Știu că te-ai mutat la Berlin. Cum este scena dnb acolo?

Scena dnb din Berlin este în regulă. Sunt destul de puține cluburi care promovează drum and bass-ul constant, însă evenimentele sunt organizate bine, iar selecția de artiști este una reușită. Berlinezii reușesc să acopere tot spectrul, sunetul este potrivit, iar oamenii sunt chiar decenți. După cum cred că știi, viața de noapte de aici este nebunească (într-un sens bun) și mi-aș dori să fie mai multe petreceri de dnb.

Ai mixat alături de mulți DJ români și străini. Care este favoritul tău, dacă poți alege unul?

Hmm, este o întrebare grea. Fiecare DJ are propriul stil de mixat, iar uneori rezonez cu asta, alte ori sunt impresionat de selecție, existând și cazuri în care ambele sunt pe placul meu. Cred că cel mai important lucru pe care un DJ poate să îl creeze este vibe-ul bun de pe ringul de dans. Există artiști precum Friction, AMC sau Andy C care te pot da pe spate prin felul în care pun piesele cap la cap într-un mix și există artiști precum Randall, Marky și Break, care îți vor spune mereu o poveste prin intermediul muzicii lor…așadar, nu pot alege unul singur.

Dacă ai putea alege să lucrezi cu orice producător de dnb din lume, cine ar fi? Ne poți explica de ce?

Cu siguranță l-aș alege pe Break. Artiștii ca el au propulsat înainte producția muzicală. Bineînțeles că există nenumărați producători care ar putea “injecta” viață în orice sunet, însă Break este primul care mi-a venit în minte, reușind să păstreze echilibrul între stilul și tehnica muzicală.

Ce te-a făcut să te apuci de mixat? Cine a fost modelul/inspirația ta?

Am început să fac colecție de piese la un moment dat și, având echipamentul necesar, m-am apucat de mixat și m-am îndrăgostit de asta. Este un sentiment minunat să vezi oamenii dansând și împărtășind aceeași pasiune pentru muzică. Nu am avut un model, însă probabil ca DJ-ii din jurul meu mi-au servit drept inspirație. Am fost inspirat de cei ce foloseau vinyluri deoarece m-am gândit că un bun DJ trebuie să știe cum să mixeze orice.

Care sunt influențele tale atunci când vine vorba despre muzică?

Sunt influențat și inspirat de tot ce se află în jurul meu, mai ales de muzica celorlalți. Dacă am o zi în care nu știu cum să continui una din piesele la care lucrez sau mă simt lipsit de inspirație pur și simplu încep să ascult un mix bun sau un post de radio online precum Bassdrive sau Radio Nula și simt instant nevoia să îmi notez noi idei pe care să le încerc.

Știu că ai pus muzică la câteva festivaluri de drum and bass. Care a fost favoritul tău?

Chiar dacă nu e chiar un festival dedicat exclusiv drum and bass-ului, Outlook a fost preferatul meu. Mulțimea și împrejurimile au fost excelente.

Din punct de vedere al producției ai suficient timp să te ocupi de muzică? Ce fel de echipament folosești? (hardware/software)?

În momentul de față studiez ingineria sunetului și producția muzicală, așadar asta fac toată ziua; sper să continui să fac asta o perioadă lungă de timp. Lucrez la albumul meu de debut, așadar îndreptarea atenției spre asta este o slujbă de toate zilele. Ca echipament folosesc Logic Pro și o interfață Apollo Twin. Sunt norocos să am acces la studiourile de la SAE Berlin pentru că pot face “abuz” de echipament incredibil; e o nebunie să poți lucra cu o consolă Neve. Pe partea de software folosesc Serum Massive ca synth-uri, plugin-uri Universal Audio, Sound Toys ca Fx, Native Instruments Komplete 11, Ozone 8, Neutron și Waves. Sunt destul de multe, însă este grozav să ai de unde alege.

Care ar fi sfatul tău pentru DJ-ii care sunt acum la început de drum?

Nu îmi place să dau sfaturi deoarece este ușor să fiu înțeles greșit…Trebuie să fii perseverent pentru că nimic nu vine ușor, să fii pasionat de ceea ce faci și să îți cizelezi aptitudinile.

Comentarii