Am ascultat recent mixul făcut pentru Vykhod Sily/Выход Силы. Ne poți spune cum ai ajuns la acea colaborare cu ei, ei fiind din Rusia?

Am început să povestesc cu Rostislav (Rustee) fiindcă era curios de scena dnb din România. Printre altele, i-am prezentat și emisiunea ce o fac lunar la Drums.ro (Drumfunk Sessions), după care ne-am invitat reciproc să facem câte un guest mix.

Ce muzică asculți acasă, în afară de drum and bass și ce anume te inspiră când faci un mix sau când îți pregătești setul pentru un event?

În afară de jungle ascult techno, funk, hiphop, jazz și câteodată chiar post-rock și progressive metal.

Când încep să pregătesc un mix, foarte mult contează scopul mixului, și în funcție de asta îmi fac un concept și selectez muzică. Mai departe, atunci când mixez, principalul lucru care mă inspiră este felul în care se integrează piesele în ansamblu. Iar în timpul unui set live, pe lângă muzica în sine, mă inspiră foarte mult locul și publicul.

Care este Dj-ul tău preferat? Cu cine ți-ai dori un B2B? Și dacă ai un label preferat, care ar fi acela? La ce festival ți-ai dori să pui muzică?

Hmm, nu poate fi doar unul, dar uite câțiva DJ/producători de jungle/dnb care îmi plac: Digital, dBridge, Seba, Paradox, Commix, Amit, Response, Storm, Mark System, Overlook, Ricky Force, Mantra, Djinn, Sully, Dead Man’s Chest/Eveson, Villem.

Nu m-am prea gândit la asta, dar nu m-ar supăra un b2b cu oricare din cei de mai sus haha. Oricum, am doi prieteni cu care aș face asta oricând: Damaja și Who:ratio.
Cu label-urile, la fel, nu e unul singur. În top ar fi Rupture, Ingredients, Warm Communications, Repertoire, Western Lore, Bassbin, și clar, Metalheadz.

Orice festival ar fi, sper că lineup-urile să fie făcute cu cap.

Ce părere ai despre noul val de DJ de la noi și de afară?

Noul val de producători de la noi sună bine și promițător. Sper să auzim cât mai mult de nume ca DYL, Brusten, K-Rob, Tobe:n și sper că și alții vor fi inspirați de ei, fiindcă așa se construiește organic o scenă sănătoasă.

Cum ți se pare evoluția scenei drum and bass?

Mi se pare că scenă a evoluat mult în ultimii ani, iar nivelul de producție este tot mai ridicat. Mă bucur că e destulă muzică pentru toate gusturile, dar sper ca din ceea ce se întâmplă acum în partea experimentală a scenei să prindă contur noi forme de expresie.

Știm că sâmbătă , 13.10 aveți party-ul aniversar de 1 an Strcture și special guest vor fi Blocks and Echer. Cum v-ați hotărât să îi aduceți pe ei? Ce alți DJ ați mai avut invitați de-a lungul acestui prim an de Structure?

Toți 4 am așteptat albumul lor cu sufletul la gură, a fost LP-ul anului pentru noi. Ne-am gândit că ar fi fain că sound-ul lor să fie auzit și aici, chiar de la cei ce l-au conceput.

Dintre producătorii internaționali i-am avut pe HLZ, Overlook, The Invaderz, Subview și Vromm. Și pentru că scena locală este o parte esențială a mișcării, dintre ‘colegi’ i-am avut ca invitați pe Madliquid, Kukilla, Xeno, Zo, Rudeness și Common Language.

Care este superhero-ul preferat?

Batman :)

Ce planuri de viitor ai?

Planurile de viitor includ muzica, asta-i clar haha.

Care sunt planurile de viitor ale echipei Structure? Pe cine vom mai avea surpriza plăcută să auzim/ vedem la eventurile voastre?

În noiembrie îi vom avea ca invitați pe colegii din București de la 170 Audio, iar pe viitor vrem să aducem nume cel puțin la fel de interesante ca și cele de până acum, așa că așteptați-vă la sound de calitate în continuare.

Facebook: https://www.facebook.com/dj.mitzu/

Mixcloud: https://www.mixcloud.com/mihaijurmoni/

SoundCloud: https://soundcloud.com/mihaijurmoni

 

Comentarii